Carmen Dan, de Ziua paşaportului: Am făcut lucruri bune care vor eficientiza circuitul documentelor de călătorie

Ministrul de Interne, Carmen Dan, arată, luni, într-o postare pe Facebook cu ocazia Zilei paşaportului românesc, faptul că măsurile administrative şi legislative nu vor rezolva anul acesta problemele de sistem, însă au fost făcute lucruri bune care vor eficientiza întreg circuitul de emitere şi eliberare a documentelor de călătorie.

„Paşaportul românesc împlineşte 106 ani de existenţă. De-a lungul acestei perioade de timp a existat un interes permanent de a ţine acest document în pas cu vremurile pe care le trăim. Şi a mai existat un reper important – aşteptările cetăţenilor pentru a avea un document sigur, eficient şi care să le asigure libertatea de călătorie. Astăzi, aceste obiective se completează cu nevoia de a răspunde şi unor alte exigenţe ale comunităţii – accesibilitate, sisteme şi platforme informatice, condiţii rapide de obţinere, cât mai puţină birocraţie”, se arată în postarea citată.
Carmen Dan precizează că introducerea sistemului de notificare prin SMS cu privire la expirarea paşaportului este o măsură foarte utilă, care îşi va dovedi eficienţa în foarte scurt timp, iar modificările din domeniul legislativ vor a face ordine ‘într-un haos care nu a făcut altceva decât să contribuie la crearea aglomeraţiilor de la ghişee’.
„Proiectul legislativ este acum în Parlament şi îl vom susţine în continuare, pentru că este mare nevoie de o abordare coerentă, inclusiv pe acest palier. Trebuie să fim conştienţi că aceste măsuri administrative şi legislative nu vor rezolva anul acesta problemele de sistem. Avem însă mândria că am făcut lucruri bune, care, mai devreme sau mai târziu, vor eficientiza întreg circuitul de emitere şi eliberare a documentelor de călătorie”, mai spune ministrul.
Dan apreciază activitatea celor din domeniu şi le urează ‘la mulţi ani’.
„Pentru munca dumneavoastră în condiţii deloc uşoare, pentru răbdarea şi implicarea pe care le dovediţi primiţi aprecierile mele! Şi vă mai rog să nu uitaţi niciodată că orice serviciu public trebuie orientat în beneficiul cetăţeanului. Astăzi este Ziua paşaportului şi, implicit, este sărbătoarea fiecăruia dintre cei care au contribuit şi contribuie la dezvoltarea acestui domeniu. Vă doresc tuturor multă putere de muncă, sănătate şi împliniri, atât în plan profesional, cât şi personal. La mulţi ani!”, a mai scris ministrul de Interne.