Castelul Corvinilor- gazda unei expoziții document

Asociația Tikvah în colaborare cu Muzeul Castelul Corvinilor și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara organizează o
expoziție internațională sub genericul ”„Anne Frank – O istorie pentru prezent”. Deschiderea expoziției are loc pe data de 25 aprilie a.c. și poate fi vizitată până pe10 mai 2016.
Expoziția cuprinde fotografii alb negru și color, însoțite de texte care prezintă experiența personală a fetiței Annei Frank, de 13 ani, prin prisma și în contextul celui de Al Doilea Război Mondial. Mai exact, este prezentată povestea fetiței evreice germane Anne Frank, care s-a refugiat împreună cu familia în Olanda, unde a reușit să se ascundă cu ajutorul unor colegi ai tatălui său, care nu erau evrei. Au fost trădați la un moment dat, au fost prinși și deportați și, din întreaga familie, a supraviețuit doar tatăl. Anne Frank a scris un jurnal în timp ce era ascunsă, jurnal care a fost predat tatălui ei după Al Doilea Război Mondial, care l-a publicat apoi în zeci de limbi din întreaga lume. Mesajul acestei expoziții nu este doar un capitol de istorie, este unul educațional, ca să înțeleagă tânăra generație unde pot duce prejudecățile, intoleranța, discriminarea, dacă acestea nu sunt adresate atunci când trebuie. Anne Frank a scris jurnalul în aproximativ doi ani, dar, din păcate, a murit la vârsta de 16 ani, a explică Emilia Teszler, președintele Asociației Tikvah din Oradea, organizatoarea expoziției.
Expoziția „Anne Frank — O istorie pentru prezent” este însoțită de un film documentar de aproximativ o jumătate de oră, care va fi prezentat elevilor hunedoreni.