Cățel schingiuit și mutilat de niște scelerați. Polițiștii așteaptă o plângere, că au uitat că au voie să se autosesizeze

Un bărbat din municipiul Petroșani susține că mai mulți romi din zona cartierului Aeroport, la cotețele dinspre ”Golgota”, au prins un cățeluș, l-au schingiuit și apoi i-au tăiat urechile și coada. Animalul rănit a fost lăsat să agonizeze iar petroșăneanul, de teama indivizilor, n-a sunat la numărul 112. Nici nu vrea să alerteze Poliția, tot de teamă că ar putea fi victima sceleraților. Cum alți doi sau trei cățeluși mai sunt în zonă, omul se teme că ar putea fi și ei schingiuiți de indivizi. Așa că ne-a sunat pe noi ca să sesizăm autoritățile competente, lucru pe care l-am și făcut. Mai bine zis am încercat să-l facem.

Domnilor din IPJ, vă mai faceți bine?

Observatorul Național TV a sesizat presupusa faptă penală prin Biroul de Presă al IPJ Hunedoara, pentru că există polițiști bine plătiți din banul public pentru a investiga și lua măsurile care se impun, dacă cele sesizate sunt confirmate. Numai că, după cum aflăm de la unul dintre polițiștii abilitați să vorbească în numele IPJ Hunedoara, cetățeanul ar trebui să depună o plângere. Fără ea nu mișcă nimeni nimic, că polițiștii au uitat că au și varianta prin care se pot AUTOSESIZA. În aceste condiții, scelerații își vor putea vărsa liniștiți frustrările pe bietele animale nevinovate. Totuși, tragem speranța că un polițist responsabil își va sesiza colegii de la ”Poliția Animalelor”, iar cineva se va implica în acest caz. Fie doar și prezența unui echipaj de Poliție în zonă ar putea să-i descurajeze pe indivizi să mai comită alte atrocități, dacă cele sesizate de petroșănean sunt reale.

Sursa: POLIȚIA ROMÂNĂ

”Conform legislației în vigoare organul de urmărire penală poate fi sesizat prin plângere sau denunț, prin actele încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege ori se sesizează din oficiu”.