Câteva persoane l-au huiduit pe Ludovic Orban, aflat în vizită în Valea Jiului: “Ne bagi în faliment”

0

Premierul Ludovic Orban a fost huiduit, la vizita de joi în Valea Jiului, unde a participat la depunerea de coroane la Statuia minierului din parcul “Carol Schreter” al municipiului Petroșani. 

VIDEO

Unele persoane îi strigau premierului “ne bagi in faliment” sau îi reproșau că Guvernul nu a dublat alocațiile pentru copii. Alții i-au spus prim-ministrului să nu mai mintă.

“Complexul energetic Hunedoara este după două ajutoare de stat care au fost acordate în niște condiții, dintre care un ajutor de stat trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea”, a afirmat Ludovic Orban, joi la Petroșani.

“Iar al doilea ajutor de stat acordat pentru închiderea minelor Lupeni și Lonea a fost acordat pentru închiderea minelor pănă în data de 31 decembrie 2018 și minele continuă să-și desfășoare activitatea”, a precizat Orban.

El a continuat să vorbească și a ecplicat că nu Executivul a creat situația de la Complexul Energetic Hunedoara.

“Nu noi am creat situația în care se găsește Complexul Energetic Hunedoara, dar vă garantez că vom găsi soluții pentru păstrarea locurilor de muncă. Am luat decizii, am adoptat OUG care au dat sume compensatorii către cei care urmau să fie disponibilizați. Suntem atenți la tot ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a vă sprijini. Nu spun asta doar așa, ci pentru că ne pasă ce se întamplă și vom găsi soluții pentru a va susține”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here