Ce a apărut pe pagina de Facebook a alpinistei Dor Geta Popescu, după ce a murit în avalanșa de pe Retezat

Alpinista Dor Geta Popescu, cunoscută pentru performanţele sale în domeniul ascensiunilor pe munte, a murit, în după-amiaza zilei de 22 aprilie 2017, într-o avalanşă produsă în masivul Retezat.
Dor Geta Popescu s-a născut la 4 iunie 2003 şi era legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine. Reprezentantă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă şi membră a Altitude Expeditions Team, Dor Geta Popescu avea, încă de la vârsta de 10 ani, cel mai bun palmares mondial în alpinismul de altitudine sub 18 ani.
Vestea morții ei a fost primită cu mare tristețe atât de rude și prieteni, cât și pe simpli români care îi știau performanțele, în ciuda vârstei extrem de fragede.

Iată câteva mesaje lăsate pe pagina ei de Facebook:
”Toti muntii si toate piscurile se tanguie dupa ”Dor”. Dumnezeu sa va odihneasca in pace si pe familii si rude sa ii intareasca in aceste momente sfasietoare!”
”Odihneşte-te în pace suflet temerar! Nu te-am cunoscut, dar vestea asta aflată de la prieteni mă răvăşeşte.
Dumnezeu să apere familia încercată, condoleanţe!:'( :'( :'(”

”Nu inteleg, nu pot accepta ! Putere si credinta familiei si prietenilor, iar celor doi copii poteci mai luminate de batut la pas intr-o lume mai potrivita ptr sufletul lor pur si curajos ! ?”
”Iti urmaream evolutia plina de curaj si reusite. Am aflat cu tristete de aceasta tragedie, fara sa stiu initial cine sunt cei doi copii… apoi am ramas impietrita 🙁 Drum bun spre lumina, suflete frumoase! Ati ajuns prea repede la prea mare inaltime, dar ati ajuns facand ce va placea mai mult ? Condoleante familiilor mult prea greu incercate!”
”Incredibil… Am văzut știrea în treacăt, ca titlu, dar nu mi-am închipuit că ar fi puiul acesta de om… Încă nu îmi vine să cred… Dumnezeu să aibă în ocrotirea Sa familia acestui copil splendid!”
”RIP Geta! Azi de ziua numelui tau, acesta este scris in stele:((( Drum lin spre Dumnezeu!!”