Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul din Petroșani

Vineri, 29 Aprilie 2022, de la ora 18.00, sunteți invitați să vizionați Spectacolul „Colecționarul” de John Fowles, regia Ciprian Huțanu.

Colecționarul, primul roman al lui John Fowles, este o carte cu o concepție absolut originalã, despre pasiunea unui funcționar neînsemnat. Un tânãr timid, asocial, este ușor-ușor cuprins de nevinovatã bucurie de a colecționa obiecte. Odatã cu primirea unei moșteniri consistente, mica lui plãcere ia proporții și ajunge treptat sã-i domine viața. Destinul sãu capãtã o întorsãturã neobișnuitã atunci când rãpește și sechestreazã o studentã la Arte Frumoase, încercând sã stabileascã astfel o legãturã afectivã imposibilã între el si victimã.

Romanul Colecționarul a inspirat o ecranizare de succes, în regia lui William Wyler, de trei ori nominalizatã la premiile Oscar și câstigãtoare a Globului de Aur. 

 

Din distribuție fac parte: Alexandru Cazan, Andrada Dobre și Izabela Badovics.

Spectacolul are loc în Sala Artelier, locurile fiind limitate. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

 

Sâmbătă, 30 Aprilie 2022, de la ora 18.00, sunteți așteptați la Spectacolul „Detectorul de minciuni” de Vasili Sigarev, regia Ion Vântu. O comedie spumoasă plină de neprevăzut.

„A fost odată ca niciodată o familie, familia Bâzov. Familia e compusă, evident, dintr-un el si un ea. El, Boris Semionovici, 42 de ani, ea Nadejda Petrovna… fiind totuși o doamnă, nu-i vom dezvălui vârsta. La o primă vedere pare a fi o familie obișnuită, dar, odată, Boris se îmbată, cine nu greșește, și uită unde a pus salariul. Nadejda, fiind o bună gospodină, nu poate lăsa ca acest incident să rămână așa. Ce ți-e și cu femeile astea… așadar cheamă un specialist să rezolve problema. Va rezolva oare problema sau nu? Si dacă o va rezolva, oare totul se va termina? Veți afla urmărind spectacolul!”

 

Din distribuție fac parte: Nicoleta Bolcă, Mihai Sima și Dorin Ceagoreanu

Regia: Ion Vântu

Scenografia: Marius Niculescu

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.

 

Duminică, 1 Mai 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea basmelor. Actorii au pregătit pentru ei, de la ora 12.00, Spectacolul „Fata moșului și față babei” după cunoscută poveste a lui Ion Creangă, regia Horațiu Ioan Apan.

Demult, existau un moș și o babă. Baba avea o fată, dar și moșul avea una. Fata moșului era frumoasă, harnică, delicată, bună la suflet, pe când, fata babei era fix invers. Pentru a vedea peripețiile celor două fete dar și cum bunătatea, hărnicia și dăruirea înving răutățile, vă așteptăm la vizionarea spectacolului.

 

Din distribuție fac parte: Andrada Dobre, Oana Crișan, Mihai Sima, Oana Liciu Gogu, Izabela Badovics și Gheorghe Stoica

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.