Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul din Petroșani

Sâmbătă, 12 Februarie 2022, de la ora 18.00, sunteți invitați la Spectacolul „Petroșani 100” de Michaela Michailov, regia Alexandru Mihăescu, scenografia Zsolt Fehervari.

Petroșani 100 este un proiect de cercetare culturală, arhivare patrimonială și explorare artistică a unui secol de transformări fundamentale în istoria uneia dintre cele mai reprezentative zone miniere din România – Valea Jiului.
Proiectul are în centru realizarea unui spectacol pe un un text dramatic românesc, montat în premieră la Teatrul Ion D. Sîrbu din Petroșani, în perioada octombrie-noiembrie 2020, precum și structurarea etapei de cercetare, axată pe dinamica mutațiilor culturale, sociale și politice din Valea Jiului, cu accent pe tradiția mineritului și pe schimbările majore ale acestei ocupații fundamentale pentru zona monoindustrială, mai precis orașele Petroșani, Petrila, Lupeni, Vulcan, Uricani.

Petroșani 100 un spectacol cu și despre mineri, un omagiu adus minerilor Văii Jiului.

Proiectul este realizat de Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. 

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

 

Duminică, 13 Februarie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați la Premiera Spectacolului „Fantasticul Domn Vulpe” după Roald Dahl, regia și scnografia Marius Costache.

„Domnul Vulpe iese în fiecare noapte și fură câte ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiți. De la Boggis fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, curcani. Asta până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Fermierii nu știu însă cât de fantastic este domnul Fox și de câte este în stare să își apere familia. Fantasticul vulpoi Domnul Fox, reușește să scape, împreună cu familia sa.„

Pentru a vedea întreaga aventură a fantasticului Domn Vulpe dar și a celorlate personaje, vă așteptăm duminică la Teatru.

 

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

 

Atenție!

Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0720.640.955 pe Whatsapp sau Signal

Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Îţi mulțumim că urmăreşti materialele realizate de OBSERVATORUL NAȚIONAL TV📡Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai mult. Banii rezultați din contribuțiile voastre sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile,transmisiunile live, analizele și proiectele noastre.
Poți să contribui cu donații -Revolut : 0721048943
CONT ÎN LEI: RO96 BREL 0005 5099 6283 0100
CONT ÎN VALUTĂ: LT45 3250 0540 2487 0648
PayPal : observatorultvnewspress@gmail.com

📡Vă mulțumim!

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul: OBSERVATORUL TV NEWS PRESS SRL.
CONT LEI: RO38 RZBR 0000 0600 2276 8810, deschis la Raiffeisen BANK.