Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Cel mai îndrăgit urs împlineşte 15 ani

  PUBLICAT ÎN

  Ursul Baloo din Straja va fi sărbătorit, ca în fiecare an, cu tort şi o mulţime de bunătăţi. Baloo este unul dintre cei mai frumoşi urşi carpatini crescuţi în captivitate în Europa.
  Mai ales copiii sunt cei care aşteaptă cu mare nerăbdare ziua lui Baloo să îl răsfeţe cu fructe, prăjituri şi să-i cânte „La mulţi ani!”, aşa cum se întâmplă în fiecare an. Ursul este unul dintre punctele de atracţie ale staţiunii hunedorene Straja şi puţini sunt turiştii care urcă în staţiune şi nu se opresc şi la ţarcul unde acesta este îngrijit. Când a ajuns în staţiunea montană era doar un mic ghemotoc cu blană cu o poveste tristă. Baloo, pe cât de imens pe atât de cuminte este spun îngrijitorii lui şi turiştii. A fost adus la cabana Montana în anul 2000, când nu avea împlinite nici două luni de nişte pădurari care l-au găsit abandonat în munte. Puiul era rănit şi însetat, dar a fost îngrijit de Emil Părău, un investitor din Straja. S-a domesticit, iar omul de afaceri nu a mai riscat să-i dea drumul în pădure de teamă că va muri în lipsa instinctelor. Baloo ajunsese să mănânce din gura îngrijitorilor fără a se năpusti la ei. Mai mult, când staţiunea era goală, era scos la plimbare prin pădure şi mergea după îngrijitorul lui ca un căţel. A rămas la Cabana Montana, a lui Emil Părău, care are şi acum grijă de el, iar oamenii de aici s-au ataşat de el. Totuşi, Baloo a devenit celebru după ce l-a prins uşor, de mână, pe fostul ambasador al Americii la Bucureşti, James Rosappepe, care a vizitat staţiunea Straja, dar fără a-l răni. Baloo este cu adevărat un răsfăţat, obişnuit cu prezenţa omului şi nu a mâncat niciodată carne crudă. Meniul lui zilnic include doar mâncare gătită, lapte şi multă miere. Petrecerea lui Baloo are loc la finele acestei săptămâni, când sunt aşteptaţi în Straja mii de turişti.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...