Cetățeni străini cu documente false sau fără documente depistați la P.T.F. Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, au depistat un cetățean din Tunisia care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind o carte de identitate ce avea însemnele autorităților din Italia, care s-a dovedit a fi falsă și doi cetățeni marocani ce au încercat să treacă frontiera fără documente.

În data de 04.01.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația București Nord – Viena, o persoană care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Italia.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat de către pasager la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, colegii noștri au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean tunisian şi intenţiona să ajungă astfel în vestul Europei.

Tot în cadrul aceluiași punct de trecere a frontierei, în trenul care circulă pe relația Brașov – Budapesta, polițiștii de frontieră au depistat doi cetățeni străini care nu au putut prezenta documente de identitate pentru verificările de frontieră.

Persoanele au fost coborâte din mijlocul de transport și transportate la sediul sectorului, unde, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Maroc care voiau să iasă ilegal din România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.