Ciolacu, despre pensiile speciale: Mi se pare corect ca primii care renunță la aceste indemnizații să fie parlamentarii PSD

Aleşii trebuie să decidă în privinţa unei legi care împarte românii în două: oamenii normali şi privilegiaţii. Parlamentarii au avut pe masă trei proiecte de eliminare a pensiilor speciale – două de la partidele de guvernare şi unul de la PSD. Membrii Comisiei pentru Statut au hotărât, miercuri, să elaboreze raportul pentru proiectul PSD.

Marcel Ciolacu, a făcut câteva precizări:”Este o decizie politică, și mie mi se pare corectă, că primii care renunta la aceste indemnizații speciale să fie parlamentarii Partidului Social democrat. Și încă o dată am dovedit că proiectul nostru a fost cel mai viabil pentru a intră cu el în plen.

Din acest moment nu mai există nicio scuză. Prin ordonanță de urgență Guvernul poate modifica aceste venituri. Guvernul are această posibilitate. Singurele pe care nu le puteau modifica erau cele ale parlamentarilor pentru care trebuia lege distinctă prin Parlament pentru modificarea statutului.

Mâine domnul Cîțu poate să dea ordonanță de urgență și să modifice aceste venituri. Vom vedea dacă vor să facă dreptatea până la capăt.”