Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  CNAIR a amendat abuziv un hunedorean pentru lipsa rovinietei

  PUBLICAT ÎN

  Verdict al judecătorilor: ”Lipsa unei proceduri administrative de comunicare interinstituțională nu poate conduce în nicio situație la prejudicierea drepturilor cetățenilor români!”

  Motivarea aparține unui magistrat al Judecătoriei Deva pus să soluționeze un proces verbal încheiat de compania de drumuri, pentru lipsa unei roviniete. Cei de la CNAIR au motivat că nu au acces la unele baze de date, așa că nu știau că amenda încheiată de ei s-a realizat pe numele unui nevinovat. Chiar și așa au cerut în instanță să-l oblige pe acesta, o firmă din Deva, să plătească amenda în valoare de 2700 de lei.

  Administratorul societății a primit un procesul-verbal în care era amendat pentru că una dintre mașinile sale a fost surprinsă circulând pe drumurile naționale fără a avea plătită taxa de drum. Numai că vehiculul în cauză fusese vândut cu mult timp în urmă unei alte firme iar la acest moment s-a efectuat și radierea autovehiculului din evidențele fiscale de la Primăria Municipiului Deva.

  CNAIR a cerut ca plângerea nevinovatului să fie respinsă pe motiv că: ” O.G. nr. 15/2002 prevede obligaţia încheierii procesului-verbal pe baza datelor furnizate de M.A.I. – D.R.P.C.I.V., fără ca intimatei să îi fie permis accesul la o altă bază de date”.

  Judecătorul a fost tranșant și a motivat de ce amenda CNAIR nu este legală, dar mai ales că nu pot fi încălcate drepturile cetățenilor prin simplul fapt că funcționarii diferitelor instituții nu comunică între ei așa cum îi obligă legea.

  ” Cât privește apărarea intimatei în sensul în care aceasta a întocmit procesul-verbal pe baza datelor rezultate din evidențele M.A.I. – D.R.P.C.I.V, nefiindu-i permis accesul la alte baze de date, instanţa apreciază aceasta nu poate conduce la constatarea legalității procesului-verbal cât timp lipsa corespondenţei între bazele de date ale autorităților fiscale și cele ale Poliției Române, sau lipsa unei proceduri administrative de comunicare interinstituțională nu poate conduce în nicio situație la prejudicierea drepturilor cetățenilor români”, se precizează în soluția Judecătoriei Deva, în urma căreia amenda a fost anulată.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...