Cod protocaliu de caniculă și vijelii în sud-vestul țării

O avertizare meteo de cod de caniculă a fost emisă la ora 10. Meteorologii anunță căldură toridă în sud-vestul țării, dar și vijelii.

Cod galben de caniculă și de disconfort accentuat pentru mare parte din țară, temperaturile vor depăși 35 de grade celsius.

Cod protocaliu de caniculă și vijelii în sud-vestul țării

A fost emis un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat pentru cinci județe din vestul și sud-vestul teritoriului. În Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj se vor atinge în jur de 36-38 de grade Celsius.

Cu totul izolat, în sud-vestul Olteniei o să atingem o maximă de 40 de grade Celsius, înregistrată la umbră.

Pe de altă parte, în Carpații Orientali, în Maramureș, dar și în Moldova va ploua torențial și se vor acumula cantități de apă ce izolat vor depăși 30 de litri pe metru pătrat.

O altă avertizare meteorologică este valabilă pentru mâine, și anume un Cod galben de caniculă pentru mai multe județe din vestul teritoriului, Dolj, Olt și alte județe care vor consemna temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

De mâine, instabilitatea atmosferică accentuată va cuprinde aproape toată țara. Ne așteptăm la vijelii, intensificări ale vântului ce vor depăși 80 de km/h, însoțite de ploi.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0720.640.955 pe Whatsapp sau Signal

Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul: OBSERVATORUL TV NEWS PRESS SRL.
CONT LEI: RO38 RZBR 0000 0600 2276 8810, deschis la Raiffeisen BANK.