COD ROȘU DE INTERVENȚIE ! PERICOL PE DEFILEUL JIULUI – VIDEO

O locomotivă a luat foc în zona gării Strâmbuța. Un tren format din două locomotive și 25 de vagoane încărcate cu azotat de amoniu care se deplasa pe ruta Constanța-Arad, a rămas blocat în gara Strâmbuța, după ce locomotiva de împingere a luat foc.

Mecanicii locomotivei au încercat să stingă focul cu extintoarele pe care le aveau în dotare și au anunțat autorităţile. Având în vedere că 25 de vagoane încărcate cu azotat de amoniu, prezentau un mare risc în cazul unei explozii, a fost activat codul roșu de intervenție.
La fața locului s-au deplasat pompieri de la Detașamentul din Petroșani, polițiști și jandarmi.
Incendiul a fost localizat de către primele echipe ajunse la fața locului. Locomotiva a fost decuplată de la linile de înaltă tensiune, iar ulterior focul a fost stins de către echipele de pompieri.
Cele 25 de vagoane vor rămâne garate în stația Strâmbuța până în cursul zilei de mâine, deoarece operatorul care efectua acest transport nu are disponibilă o altă locomotivă la această oră.
Circulația feroviară ar trebui să se desfășoare cu atenție în această zonă, deoarece în cazul unui impact cu trenul garat în stația Strambuta, se poate produce o catastorfă.