Comisarul-șef Mircea Rus a fost reținut de procurorii DNA

Comisarul-șef Mircea Rus este acuzat că ar fi menținut ilegal pe funcție un subordonat, care ar fi beneficiat astfel de mai mulți bani la salariu. Procurorii DNA l-au reținut joi și au început urmărirea penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

 

Comisarii-șefi Sorin Daniel Graur, adjunctul șefului IPJ, și Paula Ioana Bob, șefa Serviciului Resurse Umane, sunt cercetați pentru complicitate la aceeași infracțiune.

Comisarul șef Elek Marton, șeful Poliției Dej, este cercetat și el pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă, instigare la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, transmite DNA într-un comunicat.

„Potrivit anchetatorilor, în perioada mai – iunie 2021, suspectul Rus Mircea Ion, șeful IPJ Cluj ar fi dispus cu încălcarea prevederilor legale împuternicirea suspectului Marton Elek la conducerea Poliției Municipiului Dej, pentru a treia oară consecutiv, în scopul obținerii de către acesta din urmă a unui folos atât patrimonial constând în drepturile salariale aferente funcției pentru care a fost împuternicit cât și nepatrimonial constând în numirea sa într-o funcție de conducere.

În demersul său, suspectul Rus Mircea Ion ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în prezenta cauză, care au realizat acte specifice procedurilor de mutare și de împuternicire în funcție, cunoscând caracterul nelegal al acestora” se arată în comunicatul DNA.