Comisarul Traian Berbeceanu demontează acuzațiile condamnantului Tarnu Ioan

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, a avut în această seară o reacție publică vis-a-vis de afirmațiile colonelului în rezervă Tarnu Ioan, pe care le consideră mincinoase și defăimătoare. Tarnu este condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare, însă decizia instanței nu este definitivă.
Berbeceanu l-a somat pe Tarnu să-și retragă toate acuzațiile calomnioase și tendențioase în termen de 5 zile, în caz contrar a anunțat că-și va rezerva dreptul de a-l da în judecată.
Acesta a promis că sumele câștigate în urma procesului le va dona pentru trei studenți la jurnalism.
Iată reacția comisarului Traian Berbeceanu:
[sociallocker]
Avertisment public!
Acest personaj (atenție la foto de mai jos) se numeşte Tarnu Ioan, este locotenet colonel în rezervă şi vreme de mai mulți ani a condus SRI-ul din județul Alba.
În cursul anului 2011 a fost investigat de echipa BCCO Alba, fiind cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat şi favorizarea infractorului, membrii grupării fiind specializați în furturi de utilaje agricole şi de construcții din țările U.E.
Tarnu Ioan a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație şi Justiție, la o pedeapsă de 3 ani închisoare.
În seara de 05.09.2017, Tarnu Ioan a dorit să demonstreze opiniei publice că, pe lângă aceea că este un infractor dovedit, este şi un mincinos notoriu, oferind un interviu postului de televiziune Antena 3.
În cadrul interviului, infractorul Tarnu Ioan a făcut nenumărate afirmații mincinoase, calomnioase, defăimătoare la adresa mea, acestea fiind preluate ulterior de mai multe publicații centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îmi solicite punctul de vedere în acest sens.
Îi solicit public condamnatului Tarnu Ioan să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi tv şi publicații, în termen de 5 zile afirmațiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acționez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care acesta beneficiază.
Banii astfel obținuți, promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru 3 studenți la jurnalism (categoric vor ajunge), studenți care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist.

INTERESANT!!!

Târnu şi Schiau se lăudau cu susţinere de la Bucureşti pentru a-l *rade* pe Berbeceanu

Şeful BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, aflase că o „săgeată” a procurorului Mureşan încerca să-l determine pe un muncitor de la un service auto, să declare împotriva lui Berbeceanu orice, dar musai să fie ceva în urma căruia polițistul să *cadă rău*. Întâlnirea dintre fostul șef SRI, Târnu și comisarul Schiau avea loc în apropiere de locul de muncă al angajatului de la atelierul de reparații auto. Din fișierul audio, chiar dacă nu se aude foarte bine reiese cum cei doi îi spun celui pe care-l presau, că au susținere de sus pentru a-l compromite pe șeful BCCO Alba.
Audio: Târnu, Schiau și mecanicul

Și Berbeceanu știa de complotul a cărui victimă avea să cadă. Litera avea să ocupe un rol important în ecuația aceasta. Iată ce aflase Berbeceanu. *Litera Cristian a facut “blat” cu proc sef Muresan si ca a declarat impotriva mea orice i s-a cerut sa declare. Totodata i-a spus ca in “combinatie” cu MURESAN se afla si colonelul Tarnu si subcomisarul SCHIAU, ca au sustinere de la BUCURESTI. Mai mult, i-a spus lui Braicu Nicolae ca stie de la proc sef MURESAN ca sunt urmarit pas cu pas si ca strategia este sa stranga la dosar orice fel de declaratii de la persoane pe care le-am cercetat, sa forteze retinerea mea in baza acestor probe mincinoase, pentru a crea un scandal in jurul meu si al brigazii, menit sa ne discrediteze.Desi in toata viata mea am discutat cu Braicu Nicolae o singura data- cu ocazia audierii sale la DIICOT Hunedoara in prezenta proc sef Mircea Adrian, Braicu nu a acceptat propunerile acestora si m-a cautat din proprie initiativa la sediul SCCO Hunedoara, relatandu-mi toate aceste aspecte*, arată Traian Berbeceanu.
[/sociallocker]