Comunicat de presă al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Organizaţia Judeţeană a Partidul Social Democrat Hunedoara dezaprobă categoric actele de violenţă care au deturnat demonstraţia din 10 august 2018. Este regretabil faptul că o acţiune democratică a fost deturnată şi s-a soldat cu numeroşi răniţi şi pagube materiale pentru a servi unor scopuri politice ilegitime.

PSD Hunedoara respectă libera exprimare şi susţine dreptul democratic al oricărui cetăţean de a protesta, dar condamnă categoric intervenţiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestaţiilor în acţiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului şi pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere şi corecte.
Totodată, PSD Hunedoara solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îşi ceară scuze pentru afirmaţiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei. Aceasta a acţionat legitim şi legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria. Jandarmii nu apără doar clădirea Guvernului. Ei apără autoritatea, ordinea, statul de drept, instituţiile statului, suveranitatea şi independenţa ţării. Este de neconceput ca preşedintele unei ţări să facă o astfel de declaraţie prin care subminează, practic, autoritatea statului şi îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii şi instituţiilor publice.
Considerăm că este necesar ca autorităţile statului să-i ancheteze de urgenţă pe cei care au incitat la violenţă şi pe cei care au comis actele de agresiune. Acestea trebuie să stabilească şi în ce măsură actele de violenţă din Piaţa Victoriei au fost determinate de declaraţiile sau chiar implicarea directă a unor partide şi lideri politici din opoziţie.
Deputat Laurenţiu Nistor,  preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara