COMUNICAT DE PRESĂ-Senator,Haralambie Vochițoiu

,,Premierul Victor Ponta salvează din nou Complexul Energetic Hunedoara”
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la data de 9 februarie 2015 cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) ce a solicitat restructurări masive și radicale la Complexul Energetic Hunedoara.
Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta a spus foarte clar că este de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu va accepta măsuri prin care acest sector esențial pentru siguranța noastră energetică, pentru dezvoltarea economică și socială a unor regiuni, măsuri care să ducă pe termen mediu și lung la dispariția acestei industrii.
În mandatul premierului Victor Ponta, Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea față de Compania Națională a Huilei, fie prin faptul că producția i-a fost preluată cu prioritate în Sistemul Energetic Național, cu motivarea că această societate trebuie să asigure menținerea nivelului de siguranță a sistemului energetic național.
Având în vedere presiunile FMI asupra Guvernului României privind luarea unor măsuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, consider că nu putem să ne facem că nu vedem că vinovații pentru dezastrul la care a ajuns această societate sunt cei care astăzi conduc fie la nivel de conducere executivă, fie la nivel de consiliu de administrație.
Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgență a acestor factori de decizie de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de către Direcția Națională Anticorupție.
Abuzul în serviciu, cheltuirea cu inconștiență a banului public și favorizarea firmelor de casă și a familiilor celor ce conduc CEH au devenit în fiecare zi o obișnuință a acestora.
Ca senator de Valea Jiului și al județului Hunedoara, nu pot să asist pasiv cum niște indivizi fără competență și puși pe căpătuială pot distruge o zonă atât de frumoasă și să lase pe drumuri peste 7.000 de angajați și familiile acestora.
Invit pe această cale toți factorii responsabili ai județului Hunedoara să ne întâlnim pentru a avea un dialog care să aibă ca obiectiv salvarea Complexului Energetic Hunedoara.
9 februarie 2015
Senator,
Haralambie Vochițoiu