Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Comunicat de presă

  PUBLICAT ÎN

  Nu există nici o criză a gunoiului în judeţ
  Zvonurile că 13 localităţi din judeţul Hunedoara ar putea fi lăsate de luni sub asaltul gunoaielor a inflamat spiritele creând o stare de panică nejustificată. Potrivit lui Adrian Nicolae David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, la baza acestei aşa-zise crize a stat de fapt un amestec de comunicare desincronizată cu Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara şi o psihoză de tipul “drobului de sare”.
  “Activitatea de salubrizare nu va înceta în nici o localitate din judeţul Hunedoara. Au fost câteva scurt-circuite în comunicarea cu APM-ul plus o teamă nejustificată născută spontan de perspectiva unei invazii necontrolate a deşeurilor în mai multe localităţi ale judeţului Hunedoara. Cetăţenii pot să fie liniştiţi pentru că acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Adrian Nicolae David.
  Ce a determinat teama?
  La începutul verii anului trecut gropa veche de gunoi a Devei a fost închisă. Până la intrarea în exploatarea al noului sistem ecologic de colectare a deşeurilor, în arealul geografic avut în vedere, care cuprinde mai multe localităţi, inclusiv reşedinţa de judeţ, deşeurile au fost depozitate într-o groapă temporară de gunoi. După ce licitaţia va decide cine este operatorul deponeului ecologic, acesta va avea obligaţia să transfere gratuit gunoiul din groapa temporară în noul deponeu într-un cuantum care să corespundă unei cantităţi rezonabile statistic perioadei de funcţionare şi cantităţilor normate de colectare lunară din deponeul temporar. Divergenţele au apărut în stabilirea acestei cantităţi de deşeuri care trebuie transferată. Teama că s-ar putea bloca colectarea deşeurilor a pornit de la o chestiune birocratică apărută în caietul de sarcini al licitaţiei ce va stabili firma care urmează să administreze deponeul. E vorba de cantitatea de deşeuri care trebuie transferată gratuit şi care trebuie să şi-o asume câştigătorul licitaţiei. Ea a fost considerată prea mică.
  Rezolvarea problemei ţine de mânuirea condeiului
  Soluţia oferită de preşedintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David, este o rotunjire în sus a cantităţii de deşeuri notificate în caietul de sarcini al licitaţiei, astfel încât ea să corespundă fapticului din teren. „Criza, ca să zic aşa, s-a finalizat înainte de a începe.  Licitaţia este în derulare şi sperăm să avem un rezultat definitiv curând. Rectificarea caietului de sarcini se va face prin note de clarificare astfel încât transparenţa să fie totală pentru firmele interesate să preia gestionarea noului sistem ecologic de procesare a deşeurilor”, a mai declarat Adrian Nicolae David.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara.Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  PETROȘANI: ACCIDENT GRAV ÎN ZONA BRĂDET: UN BĂIAT DE 15 ANI A AJUNS LA SPITAL CU PICIORUL ZDROBIT! VIDEO

  În această dimineață, în zona Brădet, a avut loc un accident grav în urma...

  HUNEDOARA: ACCIDENT RUTIER ÎN ȘOIMUȘ! VIDEO

  Un grav accident rutier s-a produs astăzi în localitatea Șoimuș, județul Hunedoara, pe DN...

  HUNEDOARA: DOI POLIȚIȘTI SALVEAZĂ UN BĂRBAT DE LA SINUCIDERE PE BARAJUL DIN SOHODOL 

  Pe 21 iunie 2024, ziua a fost marcată de o intervenție eroică a doi...