CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PETROȘANI: CENTENARUL CS JIUL PETROȘANI VA FI SĂRBĂTORIT PE 3 AUGUST

Consiliul local al municipiului Petroșani a decis ca evenimentul public dedicat aniversării unul secol de la înființarea Clubului Sportiv Jiul Petroșani să fie organizat pe data de 3 august 2019. În acest scop, pentru buna desfășurare a evenimentului, în ședința din 10 iulie a forului legislativ local a fost aprobat programul evenimentului dar și fondurile necesare pentru organizare.
”În istoria municipiului nostru, sportul a ocupat întotdeauna un loc important. Pentru clubul sportiv al municipalității, CSM Jiul Petroșani, anul 2019 este unul deosebit de important, întrucât acesta își aniversează Centenarul existenței și cei 100 de ani de la afilierea oficială la fotbalul internațional, 100 de ani de când întreaga mass-media discuta despre Petroșani datorită fotbalului, și 45 de ani de când echipa a atins apogeul performanței, câștigând Cupa României și participarea în Cupa Cupelor. Vom avea cu acest prilej, alături de noi, la Petroșani, oaspeți de seamă care au evoluat sub culorile alb-negre ale Jiului și care au ajuns în elita sportului românesc. Împreună, vom evidenția istoria acestui club sportiv, rolul pe care l-a avut în viața comunității și poate că tot împreună vom găsi soluții pentru revitalizarea sportului din Valea Jiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Cu acest prilej, la Petroșani sunt așteptați sportivi de excepție precum Vali Badea, Marian Pâcleșan, Cornel Mihart, Dumitru Hotoboc,  Gigi Mulțescu, Dani Timofte sau Mihai Stoichiță. De asemenea, invitat de onoare al acestui eveniment este Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.