Copiii a sute de mineri din Valea Jiului l-au așteptat în zadar pe Moș Nicolae – Video

Copiii a sute de mineri din Valea Jiului l-au așteptat în zadar pe Moș Nicolae. La ei Moșul va ajunge abia deseară pentru că șefilor, care ar fi trebuit să aibă grijă ca părinții lor să aibă bani de cadouri, nu le-a păsat. Abia după ce ortacii s-au blocat în mină, de la guvernanți au venit și ordinele ca ei să-și primească lefurile cuvenite.
Sute de copii de mineri din Valea Jiului au trăit dezamăgirea de a-și găsi ghetuțele fără cadouri de la Moș Nicolae. Părinții lor și-au primit abia astăzi banii cuveniți pentru că au trudit în adâncul pământului. Ar fi trebuit să-și primească avansurile încă de la finele lui noiembrie, însă banii n-au mai venit. Oamenii s-au revoltat și circa 360 dintre ei au decis să se blocheze în subteran. Mulți dintre ortaci au copii acasă și spun că s-au simțit neputincioși că n-au putut să le cumpere o bomboană de Moș Nicolae și au fost nevoiți să-i ducă la culcare cu promisiunea că Moșul îi va vizita astăzi.

 
Liderul de sindicat de la SNIMVJ, Laszlo Domokoș a cerut Complexului Energetic Hunedoara să garanteze că va plăti de acum înainte cărbunele, astfel ca salariile ce vor trebui date pe 15 decembrie a.c., să nu mai întârzie. Conflictul de muncă a fost stins după ce în conturile SNIMVJ au intrat banii de subvenție pe luna octombrie și astfel s-au putut face viramentele pentru lefuri.
Liderul sindical de la minele aflate pe închidere a mai spus că starea de tensiune în rândurile minerilor este în creștere, mai ales că aceștia se confruntă și cu probleme legate de asigurarea echipamentelor și materialelor de lucru.
SNIMVJ are peste 880 de angajați și este formată din minele Paroșeni, Uricani și Petrila, ultima exploatare fiind închisă și aflată pe program de ecologizare.