Coronavirus: Tokyo a devenit epicentrul epidemiei în Japonia

Tokyo a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus în Japonia, înregistrând un număr de cazuri mai mare decât oricare altă regiune niponă după o creştere record într-o singură zi, potrivit informaţiilor oferite de postul public de televiziune NHK, citat de Reuters.
Tokyo a raportat marţi un număr record de 17 cazuri noi, bilanţul total în capitala niponă ajungând la 171 şi depăşind astfel insula Hokkaido (nord), prefectura care deţinea până atunci numărul cel mai mare de infectări, potrivit NHK.
Pe teritoriul Japoniei au fost recenzate 1.214 de contaminări, potrivit bilanţului de miercuri dimineaţă, până acum fiind înregistrate 43 de decese cauzate de coronavirus, potrivit NHK. Acest bilanţ nu include cele 712 cazuri confirmate pe o ambarcaţiune acostată în apropiere de Tokyo luna trecută.
Comitetul Olimpic Internaţional şi guvernul nipon au convenit asupra amânării Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 pentru anul următor din cauza pandemiei de coronavirus.
Noile cazuri raportate în Tokyo au apărut după ce guvernatoarea Yuriko Koike a avertizat că este posibilă izolarea capitalei nipone dacă se va constata o creştere explozivă a infectărilor.
Yuriko Koike a lansat luni un apel public şi i-a îndemnat pe rezidenţi să dea dovadă de cumpătare pentru a evita plasarea oraşului în carantină. Ea a spus că următoarele săptămâni sunt critice pentru a vedea dacă Tokyo va fi afectat de o creştere explozivă a numărului de cazuri de contaminare.
Prefectura Hokkaido a anunţat săptămâna trecută încetarea stării de urgenţă declanşată în urma creşterii cazurilor de coronavirus – 163 înregistrate în această prefectură.
Pandemia a infectat până în prezent peste 420.000 de persoane din 196 de ţări, potrivit unei numărători realizate de Reuters, înregistrându-se aproape 19.000 de decese provocate de COVID-19.