Corpul de litere fără autorizație al CJ Hunedoara, demontat de primărie de pe drumul din Parâng

Angajați au Primăriei Petroșani au demontat, miercuri, afișajul cu inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” amplasat pe drumul din Parâng. În urmă cu mai bine de o săptămână, Primăria Petroșani a somat Consiliul Județean Hunedoara să demonteze respectiva construcție, pentru că nu are autorizație de construcție.
Inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” a dispărut de pe marginea unei parcări de pe drumul ce duce în masivul Parâng. Respectiva reclamă, montată în timpul lucrărilor de modernizare a DJ 709F, afalta în proprietatea CJ Hunedoara, este una care nu respectă normele impuse de lege. Nu are autorizație de construcție. Acesta este și motivul pentru care angajații Primăriei Petroșani au demontat, miercuri, afișajul.
„Am dispus astăzi desființarea, pe cale administrativă, a corpului de litere de pe amplasamentul DJ 709F, Cabana Rusu – Parâng, care a fost montat fără autorizație de construcție.
Terenul pe care a fost amplasată inscripția ”Consiliul Județean Hunedoara” aparține domeniului public al Municipiului Petroșani, fiind predat constructorului, în cadrul proiectului de modernizare a drumului județean, pentru realizarea unei parcări. Afișajul, în schimb, a fost realizat fără autorizație, reprezentând o lucrare suplimentară, care nu a fost cuprinsă în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire.
Astăzi nu am făcut altceva decât să restabilim legea, care trebuie respectată de noi toți, indiferent de numele pe care îl purtăm sau funcția pe care o ocupăm.
De asemenea, m-am aflat astăzi în stațiunea Parâng și pentru a pregăti sezonul de iarnă, care se apropie, dar și pentru a vedea care este situația cablului de alimentare al noului telescaun – TS3, deteriorat în 11 puncte de constructorul care a lucrat la reabilitarea DJ 709F. Noi le-am pus la dispoziție pământul necesar pentru a acoperi al doilea tunel, iar Consiliul Județean și constructorul au promis că, dacă vor deteriora cablurile, vor remedia deficiențele, lucru care nu s-a întâmplat, în ciuda adresei pe care am trimis-o administrației publice județene încă de săptămâna trecută.
La această oră telescaunul TS3 nu este funcțional, iar constructorul s-a retras de pe șantierul DJ 709F. Vom repara acest cablu, astfel încât turiștii să nu aibă de suferit, dar ne vom îndrepta în instanță împotriva Consiliului Județean Hunedoara pentru a recupera sumele cheltuite în acest sens.
Corpul de litere dat astăzi jos se află în custodia Primăriei Municipiului Petroșani, fiind adăpostit în hangarul de la Pilonul 17 din Parâng.”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.