Cosmin Nicula- promotor al județului Hunedoara

Albumul fotografic „Hunedoara tărâm binecuvântat”, semnat de Vasile-Cosmin Nicula, a fost lansat, marţi, la sala ‘Iosif Naghiu’ a Muzeului Naţional al Literaturii Române, sediul din Calea Griviţei. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, prefaţatorul volumului, a afirmat că albumul este „o realizare de excepţie”.

„E un album aşa cum trebuie să fie un album dedicat unei părţi superbe din ţara noastră. Are tot ce îi trebuie: are poze superbe, are texte care explică frumos ceea ce e acolo. Şi mi-aş dori să existe iniţiative de genul ăsta în mai toate locurile României, dacă nu în toate, pentru că avem ce arăta. Este o realizare de excepţie. Înţeleg că deja peste 1.000 de exemplare au fost distribuite. Cu certitudine va avea succes şi în continuare. Înţeleg că va exista şi o versiune în limba engleză. E bine să fim conştienţi de ceea ce avem şi să împrăştiem şi să împărţim cu cât mai multă lume aceste minunăţii pe care Dumnezeu le-a lăsat în România”, a spus Romaşcanu.

Vasile-Cosmin Nicula, autorul albumului, a mărturisit că, „din cele şapte municipii, şapte oraşe, 55 de comune şi 418 sate, a făcut câte un periplu peste tot, cel puţin 400 din cele 418 sate fiind vizitate”. „Când am început să scriu această carte, cu foarte multă modestie şi cu cuvinte simple – eu nu sunt un scriitor, sunt doar un admirator al judeţului Hunedoara şi un influencer (…), îmi place să cred că sunt un influencer al judeţului Hunedoara, intenţia a fost alta. Iniţial am deschis o pagină de Facebook şi am început să promovăm imaginile frumoase din acest tărâm binecuvântat numit Hunedoara. Aprecierile avute pe Facebook ne-au dus cu gândul să le punem într-o carte, care, neputând cuprinde toate obiectivele turistice din judeţul nostru, ne-au dus cu gândul să mergem la volumul doi, apoi la volumul trei şi, din discuţiile pe care le-am auzit astăzi, aici, cred că urmează şi volumul patru, chiar cinci”, a mărturisit Nicula. El a anunţat că albumul va fi lansat şi pe 21 aprilie la Castelul Corvinilor, iar celelalte la Cetatea Devei, Hunedoara, şi Alba Iulia şi a precizat că acest prim volum va fi tradus în limba engleză, următoarele fiind bilingve.