Creșe pentru toată România

Senatorul din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, a întocmit un proiect de lege care prevede ca pe o perioadă de patru ani să fie construite 544 de creşe. Proiectul a primit girul senatorilor şi ar urma să rezolve o problemă majoră pentru sute de mii de familii din România. Proiectul mai are nevoie de votul deputaților, însă inițiatorul lui speră că va fi doar o formalitate și legea va fi adoptată. Inițiativa privind aprobarea Programului Naţional „Creşe pentru copiii României” promovează şi soluţiile legislative pentru ca tinerii părinţi să se întoarcă cât mai repede în câmpul muncii, venind ca o măsură cu efect asupra reintegrării timpurii în activitatea profesională a femeilor care au născut şi doresc să-şi continue dezvoltarea profesională. „Din păcate, în România post- revoluţionară s-a acţionat haotic, fără a avea o strategie coerenta în ceea ce priveşte protejarea nucleului de bază al societăţii: Familia!
Este cunoscut faptul că numărul insuficient de creşe a dat naştere, în aceşti ani, la improvizaţii, la privatizarea unor SRL –uri care nu aveau nimic în comun cu acest domeniu de activitate, la angajarea unor oameni neprofesionişti, care s-au purtat necorespunzător cu copiii noştri.
Toate acestea s-au putut întâmpla, datorită cererii mari care există în ceea ce priveşte creşele şi a ofertei insuficiente pe care statul român o are.
A venit momentul să corectăm această situaţie, preocuparea mea privind acest program naţional fiind un obiectiv pe care l-am urmărit personal cu perseverenţă. Ţin să le mulţumesc tuturor colegilor mei din Parlament pentru că au înţeles necesitatea acestuia şi au votat pentru realizarea lui”, a declarat Haralambie Vochițoiu în fața Senatului.
La nivelul judeţului Hunedoara, în următorii patru ani, ar urma să se construiască 22 de creşe, numărul necesar în acest moment.