Creveți în unt, rodie și vanilie

Ingrediente (4 porții)

1 portocală
1 ardei gras verde și roși
2 cepe eșalotă
1 rodie
500 ml supă
200 g mei
2 linguri ulei de măsline
2 creveți uriași
1 lingură unt
miezul de la 1 păstaie de vanilie
100 g crème fraîche
sare, piper proaspăt măcinat

 

Preparare

1.Se decojește portocala și desface în felii. Se înjumătățește ardeiul gras roșu, se curăță, se spală și se decupează stele din acesta; ardeiul gras rămas se taie în cubulețe.

2.Decojiți cepele eșalotă și tăiați-le în cubulețe fine. Desprindeți semințele de rodie și stoarceți sucul din acestea cu ajutorul unei prese de lămâi.

3.Se dă în fiert supa, se adaugă meiul și se lasă să se pătrundă acoperit timp de cca 20-25 de minute. Se sotează cepele eșalotă și ardeii grași în ulei încins.

4.Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se încinge untul și miezul de vanilie, se adaugă creveții și se prăjesc timp de cca 5 minute.

5.Se rafinează meiul cu portocala, ardeii grași, cepele șalotă și crème fraîche și se condimentează cu sare și piper.