Creveți romantici cu curry

Ingrediente (2 porții)

400 g cartofi dulci (alternativ: cartofi)
200 g morcov
1 ceapă mică
1 lingură ulei vegetal
3 lingurițe praf de curry
300 ml supă
200 ml lapte de cocos
200 g creveți prefierți (raft frigorific)
sare, piper proaspăt măcinat
1 linguriță zeamă de lime
2 lingură pătrunjel tocat

 

Preparare

1.Se decojesc cartofii dulci și morcovii, se spală și se taie cubulețe. Se curăță ceapa, se taie în cubulețe și se sotează în ulei încins. Se adaugă praf de curry și se sotează pentru puțin timp.

2.Se toarnă supă și lapte de cocos și se aduce la fierbere. Se adaugă cartofii dulci și morcovul și se prepară acoperit aprox. 20 de minute. Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se condimentează curry-ul cu sare, piper și suc de lime, se adaugă creveții și se încinge pentru puțin timp.

 

3.Se așează curry-ul cu creveții pe farfuriuțe adânci, se presară pătrunjel pe deasupra și se servește.