Crimă împotriva mediului! Râul Jiu exploatat ilegal de firma unei familii din Petrila – VIDEO

Ecosistem afectat iremediabil, oameni oripilați și autorități care pare neputincioase (nu știm dacă voit sau nu). Totul se întâmplă în Petroșani, nu foarte departe de cei care ar trebui să verifice și să sesizeze faptele care pot intra chiar și în sfera penală.

Mai mulți locuitori din zona limitrofă a municipiului Petroșani ne-au sesizat că o firmă exploatează de circa două săptămâni, din spusele lor, Râul Jiu. Utilaje grele își fac loc în albia râului pentru a exploata balast, iar totul se întâmplă nu foarte departe de sediul Apele Române. Până acum nimeni n-a văzut nimic și nu s-a luat nicio măsură, însă suntem încrezători că autoritățile vor acționa.

VIDEO

 

Reporterii Observatorul Național au verificat astăzi cele sesizate de oamenii din zona Golgota Petroșani, iar totul a fost confirmat, după cum puteți vedea pe filmările realizate. Camioanele și utilajele grele întorc în albia râului, încarcă agregatele minerale, poluează, distrug fără să-i pese cuiva. Noi am sesizat toate autoritățile competente și am primit asigurări că vinovații vor fi trași la răspundere pentru mutilarea Jiului. Primul răspuns a venit de la IPJ Hunedoara, după ce noi am anunțat Poliția Petroșani. O echipă de polițiști criminaliști și una de la infracțiuni de natură economică fac cercetări la fața locului, au identificat societatea care exploatează balast și verifică legalitatea. De asemenea, Apele Române și Garda de Mediu Hunedoara au trimis echipe la fața locului și investighează cazul.

VIDEO- FLAGRANT LIVE

REVENIM ÎN SCURT TIMP CU NOI IMAGINI ȘI INFORMAȚII!