Criminalul din Timiș, care a ucis doi oameni și a rănit alte trei persoane, va fi judecat. Filmul complet al oribilelor fapte descrise de anchetatori

Individul din Timiş care a ucis, în vara acestui an, doi soţi într-un parc din Făget, și a rănit alte trei persoane, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Ionel Boldea va fi judecat în stare de arest preventiv. 

Bărbatul a comis oribilele fapte sub efectul consumului de droguri. 

 
„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus la data de 18.12.2019, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului B.I. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat asupra a două persoane, a infracţiunii de tentativă la omor calificat, a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, a două infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, precum şi a infracţiunilor de ultraj asupra unui poliţist şi de furt calificat în scop de folosinţă, toate aflate în concurs real”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.
În urma administrării probelor, anchetatorii au stabilit că Ionel Boldea i-a ucis pe cei doi soţi, într-un parc din Făget, fără să aibă vreun motiv. Totodată, au descris în rechizitoriu cum criminalul a fugit de la locul crimei rănind alte persoane.
„În dimineața zilei de 03.07.2019, în jurul orei 08.00, în timp ce se afla în Parcul Pețe din Orașul Făget și era sub influența substanțelor psihoactive (canabis, amfetamină și cocaină), inculpatul s-a întâlnit cu victimele C.H.T.F. și C.H.E., un cuplu de persoane în vârstă, pe care nu le cunoștea, și, fără motiv, a început să le aplice acestora lovituri repetate cu pumnii și picioarele, cu o intensitate sporită, în zona capului și peste corp, lovituri ce au dus la decesul pe loc al victimei de sex masculin, precum și la decesul ulterior, în data de 06.07.2019, al soției acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului. 
După episodul din parcul din Făget, bărbatul s-a deplasat cu o bicicletă în satul Temereşti, unde a rănit alte persoane, fiind surprins de doi agenți de poliție. Pentru a scăpa de polițiști, Boldea l-a lovit pe unul dintre ei, plecând din acel loc cu un autoturism. 
„După comiterea faptei, suspectul a părăsit localitatea, deplasându-se cu o bicicletă până în satul Teremești, jud. Timiș, unde s-a întâlnit cu persoana vătămată, N.A., în vârstă de 81 de ani, pe care, de asemenea, nu o cunoștea, începând să o lovească și pe aceasta cu pumnii, picioarele și cu o bâtă în lungime de 75 cm, până când persoana vătămată a căzut la pământ. Aceasta a suferit vătămări multiple ce au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie.
Suspectul și-a continuat deplasarea pe bicicletă, întâlnindu-se la scurt timp, în aceeași localitate, cu alte două persoane pe care nu le cunoștea, D.A. și D.I, exercitând și față de acestea acte de agresiune, lovindu-i cu o bâtă în zona capului, precum și cu picioarele peste corp, acestea suferind leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 5 – 6 zile de îngrijiri medicale, și care nu au pus viața celor două persoane în primejdie. 
Inculpatul s-a deplasat în continuare prin localitatea Teremești, fiind surprins la un moment dat de către doi agenți de poliție, inculpatul agresând pe unul dintre aceștia, lovindu-l cu o bâtă în zona abdominală, în timp ce agentul încerca să îi imobilizeze. Persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale. Pentru a fugi de la fața locului, Inculpatul s-a urcat într-un autoturism parcat într-un șopron din apropiere, pe care l-a condus apoi pe drumurile publice, fiind sub influența substanțelor psihoactive, către ieșirea din localitatea Teremești, apoi înspre Orașul Făget, pe Drumul Județean 683, pierzând la un moment dat controlul volanului, ieșind de pe asfalt și rulând pe câmp circa 200 de metri, unde a abandonat mașina și a fugit pe jos”, spun anchetatorii.
După aproximativ 18 ore, în data de 04.07.2019, în jurul orei 01.50,Ionel Boldea se deplasa cu un alt autoturism furat pe drumurile publice, respectiv pe Drumul Comunal 98, pe raza localității Bichigi, jud. Timiș, un alt autoturism, pe care îl sustrăsese anterior din localitatea Povergina, jud. Timiș, aflându-se în continuare sub influența substanțelor psihoactive, fiind oprit în trafic de către un echipaj rutier și fiind astfel legitimat și reținut de organele de poliție.
Pentru a fi prins, au foste alertați polițiști din județele limitrofe județului Timiș, fiind puse filtre pe toate drumruile publice, pe unde se presupunea că ar putea trece criminalul. Ionel Boldea a fost arestat preventiv de la momentul în care a fost prins, măsură care i-a fost menținută până în prezent. Atunci, bărbatul le-a declarat anchetatorilor că nu-și amintește nimic din faptele pe care le-a comis, ci doar că se simțea amenințat de persoanele pe care le întâlnea pe stradă și că a dorit să se apere. 
Theodora Roman