CSM București s-a reunit cu gândul la trofee

0

Handbalistele de la CSM București au revenit din vacanță și au făcut joi seara primul antrenament, fără cele două piese de bază din lot accidentate: Cristina Neagu și Amanda Kurtovic.

Reunire cu gândul la trofee

”Tigroaicele” de la CSM București și-au reluat pregătirile, iar toate gândurile lor se îndreptă spre meciurile din campionat și Liga Campionilor. Handbalistele lui Dragan Djukic au un start de foc în 2019, cu cinci partide în luna ianuarie, una dintre ele fiind în deplasare, cu Gyor, în cel mai tare duel european.
Campioanele României au însă mari probleme de lot, Cristina Neagu (a suferit o ruptură de ligamente în timpul Campionatului European din Franța) și Amanda Kurtovic (a suferit o suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și menisc intern în amicalul cu Franța) urmând să lipsească de pe teren cel puțin jumătate de an.
Tocmai de aceea, antrenorul echipei, sârbul Dragan Djukic, a tras un semnal de alarmă vizavi de suprasolicitarea jucătoarelor cu meciuri extrem de multe atât la echipele de club cât și la naționale și a explicat cât de radical va fi schimbată strategia ”tigroaicelor” în absența celor două.
Tehnicianul anunță că atuul echipei va fi forța grupului, nu o singură jucătoare și spune că se încearcă perfectarea unor transferuri care să echilibreze un pic lotul în punctele deficitare.
”Este o perioadă scurtă de pregătire pentru că începem meciurile în șapte zile, dar sperăm să fim gata. Pierderea Cristinei este uriașă, este o jucătoare de neînlocuit. Pot să o compar cu Messi, la Barcelona, când el lipsește, inevitabil forța echipei scade. Le-am pierdut pe fete la meciurile internaționale și trebuie să atragem atenția asupra calendarului competițional: este mult prea încărcat, fetele sunt foarte solicitate. Trebuie să schimbăm sistemul de joc pentru că nu va fi nimic la fel ca înainte de accidentările celor două. Căutăm soluții, încercăm să transferăm și jucătoare din România, dar nu este ușor, nu prea avem soluții. Nu știu cine va fi liderul echipei în absența Cristinei, un lider nu se numește, el se evidențiază pe teren. Pentru mine tot ce contează este echipa și unitatea grupului”  – Dragan Djukic, antrenor handbal feminin CSM București.
Lekic: ”Voi fi liderul echipei”
Unul dintre cei mai buni conducători de joc din handbalul feminin, sârboaica Andrea Lekic a făcut un pas în față și și-a asumat rolul de lider pe teren, în absența Cristinei Neagu.
” Programul la nivel internațional este foarte încărcat, oamenii care decid calendarul ar trebui să ne întrebe și pe noi și să se gândească la sănătatea noastră. Am înțeles că vor fi luate niște decizii în privința jocurilor și a perioadei de pauză dintre ele. Noi, după această vacanță, nu avem mult timp pentru antrenamente, sunt multe meciuri în această lună și le-am și pierdut pe Neagu și Kurtovic. Fără ele va fi greu, trebuie să ne autodepășim, vom schimba mult la stilul de joc. Va trebui să fim bine pregătite fizic, să fim unite, să tragem mai mult atât în atac cât și în apărare. Focusul nostru este pe fiecare meci în parte, nu suntem obsedați de partida cu Gyor, toate jocurile sunt importante. Vom da totul pentru a câștiga trofee în acest sezon. Pentru mine este normal să țintesc sus, altfel nu aș putea să joc la nivel înalt. E un privilegiu pentru mine să fiu liderul echipei” – Andrea Lekic, handbalistă CSM București.
Udriștioiu: ”Trebuie să jucăm fără greșeală”
Pentru ”tigroaice” seria meciurilor oficiale din ianuarie începe peste o săptămână, în Liga Florilor, contra celor de la Buzău. Conștiente de faptul că au de recuperat trei puncte care le despart de liderul Râmnicu Vâlcea, sportivele de la CSM nu concep să se mai împiedice în lupta pentru titlu.
”Mă bucur că am revenit șa antrenamente, îmi doresc să fim sănătoase și să avem putere de muncă. Va fi foarte greu fără Cristina și Amanda, vom încerca să le suplinim lipsa și să jucăm fără ele la nivel înalt. Avem de muncit și mai mult, dar suntem o echipă mare și trebuie să facem față pe toate planurile. Toate meciurile sunt la fel de imporante, trebuie să jucăm fără greșeală”  – Aneta Udriștioiu, handbalistă CSM București.

PROGRAMUL ECHIPEI ÎN LUNA IANUARIE
Liga Florilor
10.01 – CSM București – Buzău
15.01 – SCM Craiova – CSM București
18.01 – CSM București – Baia Mare
21.01 – CSM București – Zalău
Liga Campionilor
26.01 – Gyor – CSM București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here