CSM dezbate situaţia completurilor de cinci judecători de la Instanţa Supremă, după decizia CCR

0

Secţia pentru Judecători a CSM va dezbate, miercuri, situaţia completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă, după decizia CCR, preşedintele Consiliului, Simona Marcu, precizând că magistraţii vor crea condiţiile astfel încât completurile de 5 să redevină funcţionale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se află punctul 24779/2018, referitor la “efectele feciziei nr. 685 din data de 7 noiembrie 2018 a Curţii Constituţionale a României”.
„Vom avea Secţie pentru judecători şi vom da o hotărâre de principiu care să deblocheze activitatea completurilor de 5 judecători. Secţia pentru judecători are, potrivit legii organice, atribuţii referitoare la organizarea şi funcţionarea instanţelor. Punctual, în problema acestor completuri, vom respecta decizia CCR şi vom crea condiţiile, în limita competenţelor noastre, ca acestea să redevină funcţionale cât mai urgent”, a declarat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Simona Marcu.

 

Sursă: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here