ObservatorulNational.ro - Site media de stiri - POLITICA - EVENIMENT - ANCHETE - VIDEONEWS LOGO

Salată cu avocado și ou

Plăcintă de mălai cu ton și măsline

Somon cu broccoli

Rondele de cartofi cu ciuperci

Piept de pui cu spanac și mandarine

CULINAR

Acasă CULINAR

Mâncare de miel picantă

Ingrediente (4 porții) 400 g carne de miel 200 ml suc de roșii 50 g orez 100 ml supă de legume 4 ardei grași 2 ardei iuți 2 ouă ulei sare piper   Preparare 1-Se toacă mărunt ardeii grași și ardeii iuți. Se încing 4...

Borș de miel

Ingrediente (6 porții) 100 ml ulei 1 l borș proaspăt 1 kg carne de miel, cu os 50 g orez 2-3 legături ceapă verde 1 ceapă uscată 2 morcovi 1 pătrunjel rădăcină 2 legături pătrunjel proaspăt 2 gălbenușuri smântână pentru decor sare piper   Preparare 1-Ceapa uscată, morcovii, ceapa verde și...

Cozonac umplut cu nucă și stafide

Ingrediente (30 bucăți) Pentru aluat: 1 kg făină 1 linguriță sare 400 ml lapte 300 g zahăr 50 g drojdie 4 gălbenușuri 200 ml ulei coajă rasă de la 1 lămâie 1 fiolă esență de rom 1 fiolă esență de vanilie Pentru umplutură: 250 g nucă măcinată 4 albușuri 150 g zahăr 3-4 cacao 50...

Tartă cu ficat de miel și semințe de pin

Ingrediente (8 porții) Aluat: 100 g margarină 150 g iaurt 300 g făină 2 ouă praf de copt sare Umplutură: 100 ml ulei 400 g ficat de miel 400 g ficat de pasăre 200 g cașcaval 3 cepe 2 ouă sare piper semințe de pin muguri de soia   Preparare 1-Se prepară aluatul. Se freacă untul...

Pulpă de miel cu cartofi

Ingrediente (2 porții) 200 ml vin roșu 50 g unt 1 pulpă de miel 1 ardei gras 6 roșii 2 cepe 4 cepe verzi 4 cartofi pătrunjel proaspăt busuioc proaspăt sare piper   Preparare 1-Se opăresc roșiile și se decojesc. Se taie felii. 2-Ardeiul și ceapa se toc mărunt. 3-Se...

Tocăniță de miel

Ingrediente (4 porții) 400 g pulpă de miel 200 ml suc de roșii 200 ml vin roșu 4 cepe oțet de mere ulei sare piper   Preparare 1-Se porționează carnea, în bucăți mici. 2-Cepele se curăță, se spală și se taie...

Friptură de curcan și rizoto cu anason și fenicul

Ingrediente (4 porții) 1 legătură morcovi mici 1 litru supă 2 bucăți fenicul 250 g orez rizoto 2 linguri unt 0.5 linguriță semințe de fenicul 4 fripturi de curcan (de câte 150 g) sare, piper proaspăt măcinat 2 linguri ulei vegetal 1 linguriță zahăr...

Plăcintă raw de dovleac

Ingrediente (10 porții) Blat: 200 g fulgi de ovăz 100 g nuci 100 g curmale 1 vârf de linguriță scorțișoară 1 vârf de linguriță sare neiodată 50 g smochine proaspete Crema: 500 g dovleac plăcintar 80 g miere 20 g semințe de psyllium 0.5 linguriță scorțișoară 0.5 linguriță nucșoară Înlocuitor...

Chifteluțe marinate cu cartofi

Ingrediente (2 porții) 600 g carne tocată de pui 200 ml suc de roșii 8 cartofi 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 ou 2 roșii făină frunze de salată ulei oțet sare zahăr piper   Preparare   1.Se curăță 2 cartofi și se fierb în apă cu sare. Se...

Chifteluțe de vită cu cașcaval la capac

Ingrediente (4 porții)   800 g carne tocată de vită 200 g cașcaval 200 ml suc de roșii 1 ou 2 cartofi pătrunjel proaspăt ulei sare piper   Preparare   1.Se fierb cartofii decojiți și se pasează. Se amestecă cu carnea tocată, oul, usturoiul...