ObservatorulNational.ro - Site media de stiri - POLITICA - EVENIMENT - ANCHETE - VIDEONEWS LOGO

Rondele de cartofi cu ciuperci

Piept de pui cu spanac și mandarine

Mâncare de miel picantă

Borș de miel

Cozonac umplut cu nucă și stafide

CULINAR

Acasă CULINAR

Tartă cu ficat de miel și semințe de pin

Ingrediente (8 porții) Aluat: 100 g margarină 150 g iaurt 300 g făină 2 ouă praf de copt sare Umplutură: 100 ml ulei 400 g ficat de miel 400 g ficat de pasăre 200 g cașcaval 3 cepe 2 ouă sare piper semințe de pin muguri de soia   Preparare 1-Se prepară aluatul. Se freacă untul...

Pulpă de miel cu cartofi

Ingrediente (2 porții) 200 ml vin roșu 50 g unt 1 pulpă de miel 1 ardei gras 6 roșii 2 cepe 4 cepe verzi 4 cartofi pătrunjel proaspăt busuioc proaspăt sare piper   Preparare 1-Se opăresc roșiile și se decojesc. Se taie felii. 2-Ardeiul și ceapa se toc mărunt. 3-Se...

Tocăniță de miel

Ingrediente (4 porții) 400 g pulpă de miel 200 ml suc de roșii 200 ml vin roșu 4 cepe oțet de mere ulei sare piper   Preparare 1-Se porționează carnea, în bucăți mici. 2-Cepele se curăță, se spală și se taie...

Friptură de curcan și rizoto cu anason și fenicul

Ingrediente (4 porții) 1 legătură morcovi mici 1 litru supă 2 bucăți fenicul 250 g orez rizoto 2 linguri unt 0.5 linguriță semințe de fenicul 4 fripturi de curcan (de câte 150 g) sare, piper proaspăt măcinat 2 linguri ulei vegetal 1 linguriță zahăr...

Plăcintă raw de dovleac

Ingrediente (10 porții) Blat: 200 g fulgi de ovăz 100 g nuci 100 g curmale 1 vârf de linguriță scorțișoară 1 vârf de linguriță sare neiodată 50 g smochine proaspete Crema: 500 g dovleac plăcintar 80 g miere 20 g semințe de psyllium 0.5 linguriță scorțișoară 0.5 linguriță nucșoară Înlocuitor...

Chifteluțe marinate cu cartofi

Ingrediente (2 porții) 600 g carne tocată de pui 200 ml suc de roșii 8 cartofi 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 ou 2 roșii făină frunze de salată ulei oțet sare zahăr piper   Preparare   1.Se curăță 2 cartofi și se fierb în apă cu sare. Se...

Chifteluțe de vită cu cașcaval la capac

Ingrediente (4 porții)   800 g carne tocată de vită 200 g cașcaval 200 ml suc de roșii 1 ou 2 cartofi pătrunjel proaspăt ulei sare piper   Preparare   1.Se fierb cartofii decojiți și se pasează. Se amestecă cu carnea tocată, oul, usturoiul...

Suc energizant din frunze și tulpini de țelină

Ingrediente (2 pahare)   100 ml apă plată 1 lămâie 10 tulpini de țelină frunze de țelină 1 lingură miere   Preparare   1.Se stoarce lămâia și se amestecă cu apa și mierea. 2.Tulpinile și frunzele de țelină se spală...

Ciorbă acră de porc

Ingrediente (6 porții)   400 g os de porc cu carne 500 ml zeamă de varză acră 2 morcovi 2 roșii 2 cepe 1 ardei gras sare leuștean   Preparare   1.Se fierb oasele de porc în 2l de apă. După ce elimină toată...

Vițel cu fasole verde și salată de țelină

Ingrediente (4 porții) 400 g pulpă de vițel 200 g fasole verde 100 ml suc de roșii 50 g unt 3 morcovi 2 rădăcini de țelină 1 lămâie ulei de măsline sare piper   Preparare   1.Se taie pulpa de vițel, în bucăți mici. Se încing...