ObservatorulNational.ro - Site media de stiri - POLITICA - EVENIMENT - ANCHETE - VIDEONEWS LOGO

CULINAR

Acasă CULINAR

Pulpă de pui umplută cu verdeață în crustă de alune

Ingrediente (2 porții) 200 g smântână 2 pulpe dezosate 3 morcovi 4 cartofi noi 1 ardei gras 10 fire sparanghel 1 ceapă 1 ou pătrunjel proaspăt busuioc proaspăt pesmet alune pisate ulei sare piper   Preparare: 1.Se fierb 2 morcovi și 4 fire de asparagus, în apă cu sare. 2.Se toacă pătrunjelul...

Tartă alsaciană cu păstrăv afumat

Ingrediente (2 bucăți): 300g-făină + făină pentru blatul de lucru 0,25 cub-de drojdie proaspătă (cca. 10 g) 2prize-de zahăr 170ml-de lapte călduţ 5 linguri-de ulei de măsline 1 -dovlecel mic 1 -ceapă...

Cozonac umplut cu nucă și stafide

Ingrediente (30 bucăți) Pentru aluat: 1 kg făină 1 linguriță sare 400 ml lapte 300 g zahăr 50 g drojdie 4 gălbenușuri 200 ml ulei coajă rasă de la 1 lămâie 1 fiolă esență de rom 1 fiolă esență de vanilie Pentru umplutură: 250 g nucă măcinată 4 albușuri 150 g zahăr 3-4 cacao 50...

Ruladă de pui

Ingrediente (2 porții) 50 g unt 1 piept de pui 1 ardei gras 1 morcov 1 ceapă mărar proaspăt sare piper   Preparare: 1.Se toacă mărunt ardeiul, morcovul și ceapa. Se încinge untul într-o crăticioară și se pun legumele tocate. Se...

Mămăligă cu curcan și sos de ciuperci de pădure

Ingrediente (4 porții) 15 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin 115 g șalote sau ceapă tocate mărunt 1 cățel de usturoi pisat (opțional) 300 g castane de apă feliate 170 g amestec de ciuperci de...

Pulpă de căprioară cu pătrunjel și verzișoare de Bruxelles

Ingrediente (4 porții) 1 pulpă de căprioară mică fără os (cca 1 kg) sare, piper proaspăt măcinat 6 felii de șunculiță 2 fructe de ienupăr 1 cuișoară 1 foaie de dafin 1 bețigaș de scorțișoară 1 anason stelat 200 g vin fiert 400...

Bame sârbești

Ingrediente (4 porții) 1 kg bame 1 lingură oțet 100 ml ulei 2 cepe 3 roșii sau 1 lingură pastă de roșii 1 linguriță făină 1 lămâie 1 linguriță zahăr sare 1 legătură pătrunjel verde   Preparare 1.Alegi bame tinere, care sunt fragede și nu au ațe....

Leac din coji de nuci verzi

Cojile nucilor verzi au proprietăţi uimitoare, datorită conţinutului mare de tanin şi iod, însă adesea oamenii le aruncă, fără a şti ce rol important...

Chifteluțe marinate cu cartofi

Ingrediente (2 porții) 600 g carne tocată de pui 200 ml suc de roșii 8 cartofi 1 ceapă 4 căței de usturoi 1 ou 2 roșii făină frunze de salată ulei oțet sare zahăr piper   Preparare   1.Se curăță 2 cartofi și se fierb în apă cu sare. Se...

Omletă cu brânză și șuncă

Ingrediente (4 porții) 300 g brânză telemea 200 g șuncă feliată 6 ouă unt sare piper   Preparare 1.Se bat ouăle cu sare și piper. Se toarnă într-o tavă întinsă unsă cu unt. Se coc 20 minute...