Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Cum a CHELTUIT Udrea milioane de euro

  PUBLICAT ÎN

  În perioada 2009 – 2013, statul român a cheltuit zeci de milioane de euro pentru programul „Schi în România”, iniţiat de ministrul Dezvoltării de atunci, Elena Udrea.
  Au fost cumpărate telegondole, teleschiuri, au fost amenajate pârtii de schi, în cele mai sărace zone ale ţării. Investiţiile ar fi trebuit să ajute comunităţile locale, să creeze locuri de muncă şi să ridice economia.
  Peste ani însă, telegondolele portocalii au ajuns monumente ale ruşinii. Nimeni nu se foloseşte de ele, iar zeci de milioane de euro au fost irosite pentru construcţiile-mamut care zac abandonate în pădurile ţării.
  Valea Jiului, judeţul Hunedoara. Una dintre cele mai sărace zone ale ţării, în inima ei Vulcan. Un oraş-fantomă prin care sărăcia şi disperarea bântuie la fiecare pas. Rata şomajului a sărit de 35% după închiderea minelor, oamenii au fugit care încotro. Cei care au rămas privesc resemnaţi cum autorităţile locale şi centrale îşi bat joc de ei. Niciun partid politic care a fost nu a avut un plan de relansare economică, însă bani s-au pompat cu nemililuita. Milioane de euro. Numai Vulcan a înghiţit prin programul Schi în România peste 11 milioane de euro. Banii au fost alocaţi pentru construirea unei telegondole în pasul Vulcan, inaugurată în 2011. Cea care a tăiat panglica a fost Elena Udrea.
  La câteva minute de la inaugurare, telegondola s-a stricat.
  Patru ani mai târziu, situaţia este neschimbată. La mijloc nu e vorba de nicio defecţiune, telegondola funcţionează, dar nu are pentru cine. În plin sezon, aproape nimeni nu a venit în Pasul Vulcan. În vârf nu e nicio cabană, niciun refugiu pentru turişti.
  Valea Jiului nu este singura zonă din ţară în care guvernarea portocalie şi-a făcut de cap. În Suceava, un proiect similar a fost finanţat tot de ministerul Elenei Udrea despre care Antena 3 a vorbit în premieră în urmă cu patru ani. Este vorba despre telegondola din Câmpu Lung Moldovenesc, judeţul Suceava, patronat în acea vreme de Gheorghe Flutur. Achiziţionată în 2010, a zăcut aproape doi ani în curtea unui consilier până să fie montată. Trebuiau defrişate 50 de hectare de pădure pentru ca visul portocaliu să prindă contur în mijlocul unei rezervaţii naturale.
  Lucrările au fost oprite din cauza zecilor de procese. Abia în 2012 pădurea a fost tăiată şi telegondola montată dupa ce a trecut prin două ierni şi s-a deteriorat.
  Până în această iarnă a zăcut în pădure fără curent electric, fără a putea fi pusă în funcţiune. 10 milioane de euro s-au irosit şi aici. Mai e nevoie de încă pe atât pentru ca domeniul schiabil să poată fi folosit.
  Sursa-antena3.ro

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...