DAS Deva a invitat 13 copii să citească împreună, de Ziua Naţională a Lecturii!

Mai mulți copii, între 5 şi 12 ani, care-și petrec după-amiezile la Centrul de zi “Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, au citit, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, fragmente din cele mai cunoscute poveşti, miercuri, 15 februarie 2023 – de Ziua Naţională a Lecturii.
Sesiunea de lectură a durat mai bine de un ceas şi fiecare participant – copil sau adult – a citit o poveste de suflet, fascinat de puterea cuvintelor. Cărţile au fost alese de copii, din biblioteca Centrului şi, odată deschise, dintre paginile lor s-au conturat personaje, trăiri şi emoţii.

Sesiunea de lectură a reușit să-i surprindă chiar și pe cei mai mici cititori. Atrași de aventurile unor eroi cunoscuți, copiii au urmărit atent firul poveştilor, curioşi să afle ce mai întâmplă cu personajele lor preferate. Paginile citite le-au permis să se regăsească în lumea imaginată de Andersen, Collodi, Robin Milne sau Frații Grimm – alături de Hensel şi Gretel, Pinocchio, Alice în Ţara Minunilor, Ursulețul Winnie sau Fetița cu chibrituri.
Ora de lectură organizată de DAS Deva în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei a avut ca scop principal stimularea curiozității şi interesului pentru citit, în rândul copiilor de orice vârstă. Pentru că fiecare carte citită poate deschide o lume nouă – dezvoltă imaginația, formează valori și principii, îmbunătățește comunicarea. În plus, un copil care citește va fi, într-o bună zi, un adult care gândește.

Întâlnirea de Ziua Națională a Lecturii s-a încheiat cu surprize pentru toţi participanţii. Copiii au primit fructe şi dulciuri, iar reprezentanţii DAS Deva, semne de carte personalizate, create pe loc de copii – în ton cu tema acțiunii.