Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Dascălul Lucica Muntean, senator din Petroșani, înapoi la școală

  PUBLICAT ÎN

  Senatorul hunedorean a fost invitat la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din București, la o activitate cu copiii clasei a V-a C, înscrisă în calendarul Grupului de prietenie copii-senatori. ”Am fost plăcut surprinsă de această invitație, drept pentru care i-am dat curs imediat pentru că eram nerăbdătoare să aflu ce anume îi interesează pe elevi, care sunt părerile lor despre drepturile copilului și ce idei au ei despre inițierea unor legi noi în ceea ce-i privește.

  Am povestit cu acești copii minunați despre obiectivele Grupului de prietenie copii-senatori, despre importanța implicării lor în comunicarea cu legislativul și despre faptul că vocea lor contează și trebuie să se facă auzită. Am stabilit împreună că atunci când vorbim despre drepturi, implicit vorbim și despre îndatoriri și responsabilități. Pornind de la această concluzie, copiii și-au expus liber ideile, abordând subiecte de mare actualitate: cum să ne comportăm în cazul unui cutremur, când utilizăm Telefonul Copilului, ce facem atunci când suntem victimele unui abuz sau într-o situație de bullying la școală. Ei au ridicat și problema abuzului cibernetic și au enumerat comportamente care te pot proteja, sugerând că și-ar dori mai multe discuții pe aceste teme. Unii au propus activități de gastronomie și înființarea unor laboratoare în care să poată face diferite experiențe, iar alții și-au exprimat dorința de a avea aparate de jocuri sportive în curtea școlii. Întâlnirea de astăzi mi-a luminat sufletul pentru că atunci când îi asculți pe copii descoperi că prin sinceritatea, curiozitatea, implicarea și dorința lor de a învăța și a face mereu lucruri noi, lumea noastră de mâine se află pe mâini bune”, spune pe pagina sa fosta directoare a Grădiniței PP3 din Petroșani, senator PNL de Valea Jiului.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...