Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  De la jocul cu nasturi, la titlurile europene!

  PUBLICAT ÎN

  A început să practice tenisul de masă la vârsta de cinci ani, iar acum face furori în Europa! Elena Zaharia are 15 ani și este multiplă campioană europeană de juniori..

  Elena Zaharia s-a îndrăgostit de acest sport pe când avea doar cinci ani. Jocurile copilăriei erau legate de paleta de tenis de masă, clamele de păr și…nasturi.

  “Sora mea, care practica și ea acest sport, m-a adus prima dată în sală. De atunci joc tenis de masă cu foarte mare plăcere. O vedeam pe sora mea, Alina, cum câștiga tot felul de medalii și îmi doream și eu. Am zis că este un alt fel de sport și din plăcere fac totul. În loc de minge, mă jucam cu clamele când eram mică. Voiam să mă joc cu tot mai multe chestii, să le simt pe paletă. Mă ajutau clamele și nasturii” – Elena Zaharia, multiplă campioană europeană de juniori la tenis de masă.

  Modelul ei este Eliza Samara

  Multiplă campioană europeană de juniori, Elena Zaharia prețuiește mult medalia de bronz cucerită alături de Eliza Samara la Campionatele Naționale. Ambele jucătoare vin din „fabrica” de campioane de la Constanța.

  “Este foarte frumos să joc dublu cu Eliza. Îmi place maxim, doar că sunt foarte emoționată mereu, pentru ca ea e super. Simți o bucurie când faci dublu cu Eliza Samara, e de șapte ori campioană europeană, e ceva! Ea e un model pentru mine, suntem amândouă constănțence și de când eram mică o tot vedeam în sală iar acum mă și antrenez cu ea” – Elena Zaharia, multiplă campioană europeană de junior la tenis de masă.

   “Există presiune și la vârsta asta”

  Elena Zaharia are obiective mari. Aflată la primul an de juniorat, sportiva simte presiunea performanței încă de la această categorie de vârstă.

  “Visul meu este să cuceresc o medalie la Campionatele Mondiale la individual și la Jocurile Olimpice. Există presiune și la vârsta asta, dar mereu încerc să ma mobilizez, să uit că se uită toată lumea la mine, să-mi văd de masă și de joc și să ajung la rezultatul pe care îl vreau. Cred că atuul meu este serva, îmi place foarte mult să dau și atac. Trebuie să mai lucrez la chestiile finuțe. Îmi place totul la tenisul de masă, nu m-aș vedea făcând alt sport” – Elena Zaharia, multiplă campioană europeană de junior la tenis de masă.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...