Decizie exemplară a primarului Iacob-Ridzi!

Banii destinați unor acțiuni festive se vor duce în lupa cu virusul care deja a făcut numeroase victim în țara noastră. A afectat grav și principal unitate medical a Văii Jiului, dar poate pune în pericol în continuare petroșănenii.
Astfel, toate finanțările nerambursabile de la domeniile tineret, sport și culte vor fi redirecționate către spital și asistență socială. Nici ”Zilele Municipiului Petroșani” nu se mai oragnizează, în condițiile în care este mare nevoie de sprijin pentru sănătate.
”Am luat decizia ca toate sumele ce urmau să fie alocate pentru finanțările nerambursabile din bugetul local – domeniile Sport, Tineret și Culte să fie direcționate către Spitalul de Urgență Petroșani, Asistență Socială sau orice alte măsuri administrative necesare pentru a depăși această sitație pandemică.
De asemenea, anul acesta vom renunța la organizarea Zilelor Municipiului Petroșani, iar banii care ar fi urmat să îi alocăm în calitate de coorganizator vor fi, de asemenea, redirecționați.
În total, este vorba despre 340.000 de lei, după cum urmează: 40.000 de lei – Tineret și Sport, 200.000 de lei – Culte și 100.000 de lei – Zilele Municipiului Petroșani.
Prin urmare, voi RETRAGE de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Petroșani Proiectul de Hotărâre nr. 13, privind aprobarea ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul sport” și a ”Ghidului de eligibilitate pentru elaborarea și prezentarea proiectului în vederea atribuirii de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului Petroșani – domeniul tineret”. De asemenea, licitația lansată pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru Culte va fi ANULATĂ.
Am luat această decizie deoarece consider că aceste sume sunt acum foarte importante pentru salvarea de vieți și pentru limitarea, pe cât posibil, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus COVID – 19!”, a anunțat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.