Descindere la afacerea lui Tisaru Pavel, la Petroșani

Afaceristul implicat în numeroase scandaluri, condamnat penal în trecut, a fost verificat de mai multe instituții de control, printre acestea fiind și Biroul de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Autoritățile au descins la firma lui Tisaru, situată în cartierul Colonie din Petroșani, și au efectuat verificări referitoare la modul de gestionare, depozitare, prelucrare, transport și comercializare a materialului lemnos. Primele măsuri luate de organele de control, pentru neregulile constate la societate, au fost usturătoare. Tisaru Pavel a primit o o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, conform LG. nr. 171/2010, o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei aplicată de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara și confiscarea valorică a unui volum de 71,15 mc material lemnos din speciile molid și plop, în valoare de 21.345 lei.

La verificări au mai participat și inspectorii Gărzii Forestiere Timişoara și ai Direcției Regionale Antifraudă Deva, aceste instituții urmând să anunțe dacă au descoperit nereguli și ce măsuri au fost luate. Controlul coordonat al instituțiilor a vizat modul de gestionare, depozitare, prelucrare, transport și comercializare a materialului lemnos, de către societatea comercială deținută de Tisaru Pavel.

Amenințări în direct

Tisaru Pavel a fost implicat de-a lungul anilor în numeroase scandaluri, cele mai multe dintre ele degenerând în conflicte. Pentru că la fiecare conflict avut cu cineva, bunurile respectivei persoane erau avariate, în special autoturismele, a existat suspiciunea că afaceristul s-a aflat în spatele acțiunilor de intimidare de tip interlop. Victimele au indicat persoana suspectată și au dat detalii despre motivele disputelor, dar anchetatorii și procurorii n-au reușit să adune probe suficiente. Tisaru n-a fost pus sub acuzare iar totul a rămas la stadiul de suspiciune. La fel s-a întâmplat și în cazul incendierii autoturismului jurnalistului Robert Wagner, unde s-a suspectat că Tisaru ar fi avut o implicare în încercarea de intimidare a directorului Observatorul Național. Dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a bătut pasul pe loc o lungă perioadă, iar probele obținute de procurori n-au condus la trimiterea lucrării penale în instanța de judecată. Deși orice demers jurnalistic onest are la bază îndreptarea unor erori, împiedicarea unor infracțiuni, Tisaru Pavel a considerat că directorul Observatorul Național îi este inamicul numărul 1. Dovada este și recenta filmare publicată de afaceristul penal în spațiul public, unde nu ezită să amenințe. Cu un limbaj suburban, Tisaru aduce acuzații nefondate mai multor persoane publice.

Vezi video aici: Pavel Tisaru-live

Ținând cont de faptul că rețeaua socială ”Facebook” este catalogată ca spațiu public, pentru limbajul ofensator și acuzațiile nefondate, Tisaru Pavel va fi acționat în instanța de judecată.

În ceea ce privește infracțiunea de amenințare, pe numele afaceristului penal a fost depusă o plângere penală, mai ales că astfel de amenințări au fost proliferate și de prietenii și urmăritorii individului. Întrucât nu avem dreptul de a-i trage noi la răspundere ori a ne face singuri dreptate, și împotriva celor care au recurs la amenințări și jigniri au fost formulate plângeri și așteptăm ca procurorii petroșăneni să-și facă datoria iar instanța de judecată să sancționeze drastic astfel de fapte.

REVENIM!

VEZI ȘI:AUDIO – Câmpean Andrei (Cum se laudă că trimite controalele peste Tisarul Pavel)

Câmpean – un găinar fără caracter și curaj! Probe indubitabile că ”i-a lucrat” pe unii afaceriști și apoi îi mințea și poza în victimă