Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Descinderi în județul Hunedoara, la o rețea de escroci cu criptomonede

  PUBLICAT ÎN

  Poliţiştii din Timiş au efectuat 12 percheziţii în judeţele Timiş, Constanţa, Braşov, Iaşi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, concomitent cu acestea fiind efectuate 13 percheziţii în Republica Moldova într-un dosar de înşelăciune cu criptomonede şi spălare de bani, informează, joi, IGPR. Nouă mandate de aducere au fost puse în executare şi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

  „Percheziţiile fac obiectul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, care, în colaborare cu autorităţile din Republica Moldova, au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi depistarea unor persoane care fac parte dintr-un grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor în mediul online, respectiv înşelăciuni ce au ca obiect tranzacţionarea criptomonedelor. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că faptele ar fi fost comise în perioada 2020-2021, în dauna a 32 de persoane vătămate, prejudiciul total cauzat fiind în valoare de 1.632.000 de lei”, precizează IGPR.

  Schema infracţională ar fi constat în înşelarea persoanelor, în România, sub pretextul investirii sumelor de bani pe platforme investiţionale online. În acest scop, bănuiţii ar fi creat conturi false pe reţele de socializare, conectate la companii inexistente.

  „Bănuiţii le-ar fi promis persoanelor contactate că o să investească sumele de bani încredinţaţi lor de către victime pe burse de vânzare-cumpărare a valutei virtuale, cu obţinerea în maxim două luni a „profitului garantat”.

  Mai exact, aceştia ar fi lansat promisiuni false precum că profitul s-ar putea cifra uneori până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 de euro, în 72 de ore vor primi dublu”, precizează IGPR. Ulterior, banii investiţi de către victime ar fi fost transferaţi în conturile din Republica Moldova ale bănuiţilor, unde ar fi fost spălaţi, pentru camuflarea originii lor ilegale. Pentru câştigarea încrederii victimelor, acestea ar fi fost iniţial determinate să transfere sume mici de bani cu titlu de investiţie, iar ulterior le-ar fi fost retrimise sumele de bani transferate, precum şi presupusul profit.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...