Dezastru pe malul Jiului, în Colonia Petroșani. Poluarea ar proveni de la un gater!

Gaterul unui afacerist ar fi de vină pentru mai multe nereguli, susține un localnic. Acesta a trimis la redacție o serie de imagini în care arată că pe malurile apei sunt aruncate deșeuri din construcții, de la exploatarea lemnului ori de un sistem de scurgere a apelor uzate de pe proprietatea unde este gaterul direct pe malul apei. Neregulile acuzate de localnic sunt cu mult mai multe, iar autoritățile competente ar trebui să verifice dacă sunt nereguli și cine se face vinovat.

Apele Române, Garda de Mediu, IPJ Hunedoara ori Poliția Locală Petroșani sunt autoritățile competente, plătite din bani publici, care trebuie să se asigure că legile sunt respectate.
Bărbatul ne-a trimis la redacție o serie de filmulețe făcute la gaterul de pe malul Jiului, unde arată bolțari, resturi de la arbori ori alte deșeuri aruncate direct în albia râului.

VIDEO

Adalbert Feher susține și că vehiculele pline cu lemn deținute de proprietarul gaterului nu respectă limita de tonaj și intră pe drumurile din Colonie, în zone unde accesul mașinilor grele este limitat sau interzis. Din acest motiv locuințele localnicilor au început să crape.

VIDEO

Facem precizarea că responsabilitatea pentru toate acuzațiile aparține petroșăneanului. În virtutea dreptului la libera exprimare, publicația Observatorul Național TV nu a intervenit în nici un fel la editarea/cenzurarea acestor materiale video. Petroșăneanul susține că toate semnalele de alarmă trase de el au rămas fără un răspuns, astfel că a apelat la presă. Din acest motiv, Observatorul Național TV a transmis către instituțiile menționate o serie de sesizări, acestea fiind în măsură să confirme sau să infirme cele sesizate în legătură cu societatea incriminată de Feher.