DGASPC Hunedoara mimează implicarea în salvarea a patru copii nevinovați

Poate că din fotoliul călduț de preşedinte al CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor nu mai are timp să se preocupe de DGASPC, instituție aflată în subordinea sa. Implicit nici de copiii acestui județ. Sau poate ne va demonstra că ne înşelăm şi-i va struni pe cei în măsură să acționeze.

Observatorul Național TV a prezentat în mai multe rânduri situația de risc în care se regăsesc minorii unui individ condamnat penal la închisoare, pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Minorii au fost implicați de proprii părinți în acțiuni cu violență, fiind martori la o agresiune. În alte situații au fost văzuți umblând desculți pe străzi, neglijați, ori ținuți de mama lor prin fața bisericilor din Petroșani, locul unde aceasta ar strânge donații.

VIDEO

 

Singura instituție care acționat formulând o sesizare penală este ITM Hunedoara.

Inspectorii de muncă au descoperit nereguli în ceea ce privește regimul de muncă al minorilor, copiii fiind folosiți ca voluntari de părinții lor, Andrei Câmpean și Pușkaș Melinda, astfel că s-au adresat Parchetului. DGASPC Hunedoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, într-un răspuns trimis către Observatorul Național a reiterat faptul că sesizarea trimisă către instituție de către ITM Hunedoara a fost direcționată Poliției Petroșani, dar și că au informat ”părinții asupra respectării legislației în domeniu”, după cum se vede în adresa DGASPC.

În ceea ce privește o eventuală anchetă a Poliției Petroșani, putem avea rezerve întrucât de cele mai multe ori și polițiștii au văzut în ce situație sunt minorii, dar n-au sesizat măcar o dată instituțiile abilitate să intervină.

Foto -adresa DGASPC 

Atât de mult a fost impresionat Câmpean Andrei și consoarta lui, Pușkaș Melinda, de ”informare” încât i-au implicat pe minori, la scurt timp, în alte acțiuni nocive.

Video: copiii folosiți la filmat

În afara ”informărilor”, mai potrivit ar fi ca specialiștii DGASPC Hunedoara să-și facă datoria și să monitorizeze în permanență situația acestor copii nevinovați, dar și să adopte măsuri care să-i oblige pe părinți să le ofere copiilor un mediu sănătos.