DIICOT A DESTRUCTURAT O REȚEA INTERNAȚIONALĂ DE TRAFICANȚI DE MINORI SI PROXENEȚI

 
La data de 20.01.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reşinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor VOICU IONUŢ-VALENTIN, COSTACHE SANDU, TĂNASE ION-CĂTĂLIN, PETRE MARIN şi GUNOI CAROL-IONUŢ, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.
În  cauză  există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 membrii grupului au racolat mai multe persoane minore şi majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei atât pe raza municipiilor Bucureşti, Brasov şi  Pitesti  cât şi pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Elvetia, Belgia, Germania, Franţa.
S-a reţinut că membrii grupului au inchiriat mai multe locuinte in care victimele erau obligate sa practice prostitutia, clientii fiind racolati prin intermediul unor anunturi postate pe site-uri  de specialitate.
Din activitatea infracţională, membrii grupului au  obţinut  suma de aproximativ 500.000 de lei.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Dâmboviţa, Braşov, precum şi jandarmi.