DIICOT a reținut doi hoți din bancomate

rps20150309_091459
La data  de 13.01.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Amarandei Vasile Ovidiu  şi Jicmon Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor  de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice , efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada  31.12.2015-13.01.2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii Amarandei Vasile Ovidiu  şi Jicmon Vasile au montat pe terminalele mai multor ATM-URI aparţinând unor unităţi bancare de pe raza municipiului Iaşi, dispozitive confecţionate artizanal de capturare a cardurilor bancare şi  de înregistrare a codurilor PIN.
Ulterior,  inculpaţii au efectuat în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani.
În autoturismul inculpaţilor  au fost găsite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar şi un plic cu o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată.
Acțiunea  a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a  Criminalității Organizate Iaşi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.