Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  DIICOT-Arestați de pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți

  PUBLICAT ÎN

  La data de  29.02.2016 şi 04.03.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  NAHAPETYAN ARTAK, cetățean armean,     PENCIU ŞTEFAN, EŞANU ALEXANDRU GABRIEL, cetăţeni români şi WALI NAZEM DASHAD, cetățean irakian, pentru savârşirea  infracţiunilor  de constituire a unui grup infracțional organizat, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată și trafic de migranți.
  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 –februarie 2016 inculpaţii au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, respectiv călăuzirea migranţilor de origine arabă (de cetăţenie siriană, afgană, irakiană şi palestiană), prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, prin zona verde, în vederea transportării acestora către state din vestul Europei.
  La data de 28 februarie 2016   procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București şi poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F. Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni  au depistat la frontiera României cu Ungaria un transport de 8 migranți (4 femei, 3 copii minori și un bărbat de cetățenie siriană și irakiană) care urmau să treacă fraudulos frontiera de stat a României, cu sprijinul membrilor grupului infracțional organizat.
  S-a reţinut că membrii grupului infracţional au transportat migranții cu două autoturisme, pe ruta București-Sibiu-Deva-județul Arad.
  Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor NAHAPETYAN ARTAK  şi WALI NAZEM DASHAD  pentru o perioadă de 30 de zile iar faţă de inculpaţii PENCIU ȘTEFAN și EȘANU ALEXANDRU-GABRIEL  luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
  Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
  La acțiune au participat şi jandarmi.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Un hunedorean a crezut în dragostea cumpărată cu bani

  Bărbatul s-a îndrăgostit de o tânără și i-a făcut diferite cadouri gândindu-se că și...

  I-a dispărut autoturismul din fața casei

  I-a dispărut autoturismul din fața casei Un tânăr de 24 de ani, din Deva, a...

  Teroare în centrul Devei

  Un individ băut bine a pus pe jar autoritățile după ce a amenințat mai...