Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  DIICOT: Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor

  PUBLICAT ÎN

  „La data de 10.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor și viol săvârșit asupra unui minor.

  Cercetările efectuate în cauză au relevat că în perioada 2019 – iulie 2024, un număr de 8 suspecți (majoritatea aflați în relații de rudenie) au constituit pe raza municipiului București un grup infracțional în scopul obținerii de importante beneficii materiale din exploatarea sexuală a mai multor persoane vătămate (printre care și o minoră în vârstă de 13 ani), atât pe teritoriul României cât și al Marii Britanii.

  Din probele administrate a rezultat că sub coordonarea liderului grupului infracțional organizat, membrii au recrutat mai multe persoane vulnerabile, pe care le-au controlat, supravegheat și însoțit în locurile alese pentru practicarea prostituției (situate pe teritoriile ambelor state). De asemenea au racolat clienți prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-urile de profil , stabilind totodată tarifele serviciilor oferite și modalitatea de plată. Sumele de bani rezultate din activitatea infracțională au fost colectate de liderul grupului infracțional și ulterior împărțite cu ceilalți suspecți.

  În realizarea aceleași rezoluții infracționale liderul grupării criminale organizate a recrutat o victimă minoră (în vârstă de 13 ani la acel moment) prin inducere în eroare și profitând de starea ei de vădită vulnerabilitate (cauzată de vârstă, lipsa experienței și o situație familială tensionată), pe care a transportat-o și cazat-o la diferite adrese din București și ulterior în Marea Britanie determinând-o să practice prostituția. Suspectul și-a însușit integral sumele de bani obținute de către persoana vătămată minoră.

  De asemenea, a sprijinit un alt membru al grupului infracțional să exploateze sexual o altă victimă minoră (14 ani) și au întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu persoanele vătămate minore.Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală.”, au declarat reprezentanții DIICOT.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...