Dinamo s-a impus în derby-ul cu Steaua, disputat fără spectatori

 Bschetbaliștii de la Dinamo Știința au învins-o pe marea rivală, Steaua, în faza a doua a play-off-ului Ligii Nașionale, scor 83-76 (40-29), chiar pe terenul adversarilor, îmtr-un meci disputat fără spectatori.

Armin Cane și Andreja Milutinovic au fost jucătorii care au înscris cele mai multe puncte pentru oaspeți, 19, respectiv 16, în vreme ce Radu Vârnă a fost cel mai bun stelist, cu 19 puncte. Dinamoviștii au ajuns la trei victorii consecutive și și-au consolidat poziția a patra în clasamentul Ligii Naționale.

“A fost un meci greu, câteva aruncări au făcut diferența. E a treia victorie consecutivă și asta ne dă și mai multă încredere pentru ce va urma. E ceva special să câștigi pe terenul Stelei” – Andreja Milutinovic, baschetbalist Dinamo Știința București.

 “Energia a fost atuul nostru azi. E o victorie foarte importantă, ne dă moral pentru meciurile care urmează, cu Cluj, Oradea și Sibiu. În play-off e foarte posibil să jucăm din nou împotriva Stelei, ceea ce ar fi fenomenal” – Javon Masters, baschetbalist Dinamo Știința București.

Coronavirusul le-a dat planurile peste cap

Unul dintre cele mai așteptate dueluri din campionat Steaua – Dinamo, s-a jucat într-o liniște deplină în tribune. Galeriile au fost interzise la meci ca urmare a măsurilor luate împotriva răspândirii virusului care a pus lumea pe jar.

Absența fanilor a cântărit greu pentru gazde, care s-au plâns că au avut de pierdut de pe urma acestei decizii. Nici dinamoviștii nu au fost mai fericiți că derby-ul s-a jucat cu porțile închise.

“Am început foarte bine, conduceam la 10 puncte, dar apoi ne-am relaxat. Fanii noștri nu au fost alături de noi, am jucat acasă dar într-o sală goală. Noi jucăm pentru spectatori, pentru asta ne antrenăm, dar nu am putut să performăm pentru fani. Înfrângerea aceasta valorează destul de mult, voiam să ne asigurăm locul patru în clasament, pentru a avea avantajul terenului propriu în play-off. Visăm să jucăm în play-off cu sălile pline, mai ales dacă jucăm cu Dinamo și să demonstrăm că suntem mai buni ca ei” – Radu Vârnă, baschetbalist Steaua București.

”Din păcate, nu au fost fani, iar derby-urile există pentru fani. Situația creată de Coronavirus ne obligă să jucăm așa, să sperăm că în meciurile din play-off vom avea parte și de spectatori” – Andreja Milutinovic, baschetbalist Dinamo Știința București.

”Meciurile cu Steaua sunt mereu confruntări de zile mari, cu sau fără spectatori. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, înțelegem această măsura de prevenție și sper ca totul să se rezolve” – Javon Masters, baschetbalist Dinamo Știința București.