Doi hunedoreni- plasatori de valută falsă

Doi tineri, unul din Deva iar celălalt cu domiciliul în Timișoara (n.r. hunedorean din zona Orăștie), au fost învinuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune şi punere în circulație de valori falsificate, după ce au cumpărat un telefon mobil scump cu euro falsificați.

”Ministerul Public a reţinut, în esenţă, că, în data de 13.05.2021, inculpatul, ajutat cu intenție de către inculpatul care i-a transmis în cursul lunii mai 2021 bancnote în cupiură de 50 de euro falsificate, în vederea punerii lor în circulație, a indus în eroare pe persoana vătămată de la care a achiziționat un telefon mobil marca IPhone 11Red, pentru care a plătit suma de 550 de euro, deținută în bancnote de câte 50 de euro, cunoscând că sunt false. (…)Inculpatul a identificat, prin intermediul aplicației OLX, un telefon mobil marca IPhone 11Red, aparținând persoanei vătămate din Deva, condiții în care a contactat-o pe aceasta, în scopul achiziționării telefonului mobil. S-a întâlnit cu persoana vătămată de la care a cumpărat telefonul mobil. (…) Persoana vătămată s-a deplasat la sediul casei de schimb valutar din incinta IPH Deva, împrejurare în care a aflat că bancnotele primite, cu titlu de preț al telefonului, sunt falsificate, condiții în care a sesizat organele de urmărire penale și a predat acestora cele 11 bancnote, în cupiură de 50 de euro, care nu prezentau elementele de siguranță ale unor bancnote autentice”, se arată în dosar.

Cei doi tineri au scăpat de o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiunea de înșelăciune după ce s-au împăcat cu deveanca pe care o înșelaseră. Au fost însă condamnați la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de punere în circulație de valori falsificate.