Doi soți din Orăștie, la un pas de moarte

Victimele sunt din zona Orăștie, soț și soție, și au fost lovite de interlop cu o lopată, un scaun și o măsuță. Individul din zona Constanța a mai fost implicat în mai multe dosare cu infracțiuni comise cu violență, dar a scăpat în câteva cazuri pentru că victimele și-au retras plângerile. Acum este judecat la Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor.

Conform anchetei, interlopul a ajuns în zona Orăștie alături de mama lui cu intenția declarată de a cumpăra o pensiune. S-a cazat la doi localnici iar în noaptea de 17/18.10.2020, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri, între acesta şi cei doi soți s-a iscat un conflict spontan. Individul a luat o lopată și a lovit-o pe soția gazdei în zona picioarelor. Soțul femeii a sărit să o apere dar a fost lovit cu aceeași lopată de două ori în zona capului. Omul a căzut la pământ iar individul s-a năpustit asupra lui, l-a lovit în cap cu lopata și apoi cu picioarele. Cei doi soți s-au refugiat în casă iar interlopul a intrat după ei și a continuat să-i lovească. Pentru că femeia încerca să ceară ajutor la 112, sceleratul a luat o măsuță și a lovit-o iar apoi a continuat cu un scaun. Sesizați, polițiștii din Orăștie au ajuns în timp utila la victime și l-au și reținut pe agresor. Hunedoreanul bătut a fost găsit inconștient și dus la Spitalul de Urgență Deva iar apoi la Timișoara, starea sa fiind extrem de gravă. Inițial, interlopul a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie, dar fiindcă medicii legiști au stabilit că viața victimei a fost pusă în primejdie, cauza a ajuns la procurorii de la tribunal.

Îi serbaseră ziua de naștere

Cei doi soți bătuți se ocupaseră ca interlopul să aibă cele necesare pentru a-și serba ziua de naștere fără să realizeze că peste câteva ore vor fi la un pas de moarte. Inculpatul n-a recunoscut acuzația de tentativă de omor, ba chiar a susținut prin intermediul apărătorului său că a fost în legitimă apărare. Individul le-a spus magistraților că gazda ar fi vrut să-și elibereze câinii de talie mare asupra lui, dar și că avea armă de foc și dacă ar fi ajuns să o ia ar fi putut fi împușcat, atât el cât și mama lui. Tribunalul Hunedoara a rămas în pronunțarea sentinței în dosar. Inculpatul se află după gratii pentru o altă infracțiune comisă în sudul țării, iar în urmă cu trei ani a fost acuzat că a pătruns, înarmat cu două ciocane și un topor, în locuința unei persoane și a distrus mai multe bunuri. Apoi, a plecat către locuința fostei soții, pe care a agresat-o și a violat-o. A scăpat de închisoare după ce victimele și-au retras plângerile.