Domnule Heiuș, cereți-vă scuze fața de angajații Complexului Energetic Hunedoara!

Îi solicit public domnului Lucian Heiuș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, să își ceară scuze față de minerii și energeticienii pe care i-a jignit grav prin aprecierile pe care le-a făcut în cadrul unei emisiuni TV în care a spus că angajații Complexului Energetic Hunedoara ”primesc salarii nemuncite”.

Consider declarația d-lui Lucian Heiuș nu doar nefericită, ci extrem de gravă, mai ales că a fost deputat de Hunedoara, acum este secretar de stat în Ministerul Finanțelor, și ar trebui să cunoască foarte bine situația reală a mineritului din Valea Jiului și a sistemului energetic din județul Hunedoara.
Minerii își riscă viața zi de zi intrând în mină, lucrând în condiții greu de imaginat și nu ei sunt vinovați pentru situația în care se găsește acum industria extractivă și cea energetică din județul Hunedoara.
Minerii sunt oameni demni, oameni harnici și dârji și nu și-au cerut decât drepturile lor. Oricine muncește în această țară – cu atât mai mult, acești oameni care înfruntă pericolul zi de zi – trebuie să fie plătit pentru activitatea desfășurată.
Nu din vina minerilor și a energeticienilor de la Paroșeni și Mintia productivitatea este scăzută, iar termocentralele nu lucrează la capacitatea normală. Ceea ce se întâmplă acum la Complexul Energetic Hunedoara, situația financiară extrem de dificilă pe care o traversează, este rezultatul politicilor economice greșite aplicate de-a lungul vremii.
Consider că, să arunci anatema asupra unei categorii sociale și așa greu încercate, reprezintă o nedreptate profundă, cu care nu am fost și nu voi putea fi niciodată de acord!
Din acest motiv, mă delimitez public de declarațiile d-lui secretar de stat Lucian Heiuș și îi rog, încă o dată, pe toți cei și-au format deja o deprindere din a-i acuza pe mineri și energeticieni să înceteze aceste atacuri!